onsdag 12. august 2020

Stikkende hodepine venstre side

Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving. Det sitter ganske høyt oppe i hodet og er mer bak enn foran (der hodet svinger fra siden og bakover). Det er ikke uutholdelig, men virkelig ubehagelig de få sekundene det varer. Uansett så skal alle slike nyoppdagende hodepiner undersøkes av lege, og i de fleste tilfeller anbefaler vi også at det blir foretatt en MR-undersøkelse når dette oppstår for første gang.


Det store flertallet av hodepiner er benigne, men mange kan være plagsomme og derfor føre til kontakt med legevakt.

Det er viktig for legevaktlegen å finne de pasientene som presenterer seg med hodepinesymptomer som kan være forårsaket av annen sykdom (sekundære hodepiner ) med potensielt alvorlig forløp. Husk dog at vi snakker om en meget kraftig hodepine. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet.


Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Hodepine har en livstidsprevalens på hos menn og hos kvinner (1). Akutt hodepine er ikke entydig definert i vanlige klassifikasjonssystemer, som klassifikasjonene til International Headache Society (IHS) eller International Association for the study of Pain (IASP).


Enhver hodepine som kommer tilbake over tid og på noen måte går ut over ditt daglige liv bør diagnostiseres hos legen.

Dersom en eksisterende hodepine plutselig forverres eller endrer seg bør du også oppsøke lege. Barn og unge som klager over hodepine , lyver ikke! Vondt i tinningen og tinningsmerter på siden av hodet kan være både smertefullt og plagsomt. Sykdommen starter ofte med lette allmennsymptomer som hodepine og sykdomsfølelse i noen dager.


Deretter merker man ubehag i et avgrenset og ensidig hudområde i form av kløe, prikking, svie eller smerter. Helvetesild er ikke en farlig eller livstruende sykdom, og tilstanden går over av seg selv. Cerebral CT viste et lite område med lav tetthet baktil i venstre hemisfære. Akutt smerte i samme side av hodet og nakken eller i ansiktet er det.


Siden i går har jeg hatt kortvarig intens smerte på høyre side av hodet. Smertene er stikkende , skarpe og kjennes kun på den ene siden av brystet. Kan komme som følge av slag eller skade mot brystkassen, men det trenger ikke være tilfellet.


Dette sees gjerne hos unge, høye, veltrente menn når det ikke er noen skade som er utløsende faktor. Blodpropp i lungene (lungeemboli). Vondt i bakhodet og hodepine forverres ofte ved mye stress, mye koffein, alkohol, dehydrering, dårlig kosthol stramme nakkemuskler og oppleves ofte som en trykkende smerte i bakhodet øverst i nakke – ofte verre på en side enn den andre, og ved forverring kan det føles ut som om den går framover på hodet mot tinning og videre inn bak øyet. Trigeminusnevralgi er smerter i den ene halvdelen av ansiktet.


Sannsynligvis skyldes smertene en irritasjonstilstand i nerven som formidler impulser t. Punktet ligger litt nedenfor toppen av hodet. Hodepine som er forbundet med fyllesjuke er bare barnemat i forhold til dette.

Her er det snakk om skikkelig dunking. Hvis hodepinen ikke akkompagneres av andre migrenesymptomer, som sløret syn, kan det være et signal om en såkalt hjerneaneurisme, som er en utposning på en blodåre i hjernen. I går kveld (08) fikk jeg plutselig stikkende smerte i venstre hjernehalvdel.


Men morgenene etter kom disse smertene tilbake. Nå har det gått timer, og ingenting er forbedret. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen.


Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Jeg fikk sove, riktignok. Hjerteinfarkt rammer opp mot 15.


Norge hvert år, og hver tredje pasient dør av infarktet. Selv om smerter og trykk i brystet er et klassisk symptom, er det faktisk en god del både.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg