onsdag 19. august 2020

Tilvenning grøt baby 4 mnd

Det er ikke noe i veien for å prøve litt når de begynner å nærme seg mnd , det står jo på glassene at det er fra mnd. Gradvis tilvenning av mat. Introduksjon av andre matvarer bør skje gradvis, og nye matvarer introduseres en og en. I starten kan du gi smaksporsjoner, mens du etter hvert øker mengden.


Selv begynte jeg med grøt da jenta vår var fem mnd og en uke. Da ble hun ikke lenger skikkelig mett av melk.

Våknet annenhver time og maste om mat på natta en periode. Vi har nettopp begynt med grøt til knøttet på ,mnd. Gir han det om morgenen. Er det vanlig at de får mer energi da?


Plutselig så vil han jo ikke sove mer. Helt hyper i vogna. Ser at han er trøtt, men helt hyper. Den lukter så jævlig!


På helsestasjonen sist gang for en mnd siden fikk jeg bare beskjed om og introdusere grøt ved mnd alder.

For barn som er rundt måneder, kan babystyrt mattilvenning ( baby -led weaning ) være et godt alternativ til mating med skje og mos. De vanlige rådene for introduksjon av fast føde innebærer at man forsiktig begynner med en liten teskje med for eksempel grøt eller moste grønnsaker. Jeg har ikke nok mm, så han får en flaske mme på dagen, en før leggetid og en på natten. Jeg har funnet ut at baking ikke er en hobby jeg skal ta opp. Så blir kun ett slag som er en gammel familie-oppskrift.


I -månedersalderen forsvinner mange av refleksene spedbarnet var utstyrt med fra fødselen. I tillegg til griperefleksen, forsvinner de fleste refleksene i 3- månedersalderen. Refleksene er ukontrollerte og ubevisste reaksjoner som er medfødte. Dersom barnet ditt er -mnd gammelt kan det være greit å introdusere grønnsaker, grøt og frukt først og vente med kjøtt til mnd alder. Barn skal ikke ha meieriprodukter før litt bruk i matlaging fra mnd alder og tidligst mnd alder som drikke.


For å gjøre det litt enklere, kan du ta litt grøt på spissen av skjeen og berøre leppene forsiktig. Dette aktiverer leppene til å ta i mot maten. Legg litt grøt innenfor leppene. Om noen uker vil barnets spiseferdigheter ha utviklet seg mer. Enn så lenge er fast føde bare en tilvenning til en annen konsistens enn morsmelken.


Gratis frakt fra 6kr. Finn laveste nettpris her. Search For The Baby. MME barn, fast føde, hvordan gjorde dere det med tilvenning ?

Grøt gir en god start på dagen og metter lenge. Grøt er også fint som et mellommåltid eller kveldsmat og tar bare et minutt å lage. Vår grøt er beriket med vitaminer og mineraler, f. Babyen kan få grøt fra den begynner med fast føde og brødmat litt senere, når den greier å tygge brødbiter. Gi gjerne C-vitaminholdig frukt, juice eller grønnsaker til grøt - og brødmåltidene, dette hjelper på opptaket av jern. Eksempler er appelsin, kiwi, jordbær, nype, solbær, paprika, kålrot, blomkål og.


Trur nok ikke det skader å gi grøt til en baby på mnd. Jeg var hos legen med sønnen min på snart mnd og fikk beskjed om at sviskemos,sviskesaft, grøt osv gikk helt fint å gi nå! Det anbefales å tidligst introdusere fast føde ved mnd alder, da det først er da barnets fordøyelsessystem klarer den ekstra belastningen. Det tok 3- uker før hun begynnte med et helt måltid(vi begynnte med grøt når hun var mnd ). Nå får hun grøt først og en halv sviskemos etterpå, mest fordi hun elsker det. Vi tok tilvenningen på dagti men nå når hun spiser hele måltider får hun det på kvelden og såver natta gjennom.


Utrolig flott og inspirerende blogg du har. Har en baby på mnd og har tenkt mye på at jeg har lyst å prøve å lage go sunn mat for henne:) Men er første barn og har ikke nok kunnskap om hva de kan spise når og hvordan kombinere smaker. Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år.


Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen. Har en jente på mnd som jeg nå i ca uker har forsøkt å venne til små grøtmåltider. Men hun bare spytter ut og ser ikke ut til å like det i det hele tatt, selv etter såpass lang tid. Noen som har noen råd til hva man kan gjøre?


Hva med de unger som ikke liker grøt i det hele tatt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg