tirsdag 1. desember 2020

Sukkerbrød med sjokoladekrem

En sjokoladekake med helt, helt mild sjokoladesmak…. Her består kakebunnen av en helt vanlig, luftig sukkerbrødsbunn. Sjokoladesmaken kommer av den lyse sjokoladekremen som has inni og utenpå kaken.


Dette er en kake som selv de aller minste kakemonsene vil sette pris på! Sukkerbrød med sjokoladekrem.

Fyll sukkerbrødet med sjokoladekrem , legg på toppen av sukkerbrødet og bre over resten av sjokoladekremen. Pynt kaken med det du måtte ønske. Her er kaken pyntet med blåbær, granateple og sjokoladechips. I denne oppskriften har jeg byttet ut den tradisjonelle piskede kremfløten med en nydelig sjokoladesmørkrem.


Grillet sukkerbrød sandwich med sjokoladekrem og bringebær. Tidsbruk, antall porsjoner og delingsmuligheter. Husk at du skal ha igjen krem til å stryke utenpå kaken.


Gjenta prosessen med neste kakebunn.

Ha på resten av sjokoladekremen og stryk den rundt kaken, slik at den er helt dekket. Legg på toppen til slutt. Tilsett kremosten og pisk litt til. Smelt sjokoladen over vannbad og hell i. Pisk alt sammen til du har en myk krem.


Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver, og sikt det inn i eggedosisen, vekselsvis med creme fraiche. Rør godt sammen, til du har en jevn og kremete røre. Det finnes mange oppskrifter på sukkerbrød , men du trenger ikke å huske dem utenat. Da kan du gange ut en oppskrift som passer til de forskjellige formene dine selv. Har lyst til å dele min oppskrift på verdens beste sjokoladekrem med dere.


Vet det florerer av forskjellige oppskrifter og mange av dem er nok også ganske like hverandre. Denne oppskriften kommer fra min mammas kokebok, og jeg syns den er verdens beste sjokoladekrem. Sønnen min er ikke så glad i typisk sjokoladekake, men han liker glasuren. Han har bursdag snart og jeg er ikke flink til, eller vant med å bake. Har en ide om å kjøpe ferdig sukkerbrød med to lag.


Dynke med melk og ha vaniljekrem mellom lagene og eventuelt også bringebærsyltetøy i ene laget. Avkjøl og smør jevnt mellom lagene med sukkerbrød.

SjokoladekrePisk kremen og vend smeltet sjokolade inn i kremen. Overtrekk: Trekk kaken med et tynt lag av kremfløte. Kjevle ut marsipan og legg forsiktig over.


Glasur: Pisk ingrediensene godt sammen. Smak til med sitron. Pynt etter ønske med glasur og roser. Skal ha barnebursdagsfeiring hjemme. Barna er lei sjokoladekake, men liker sjokolade.


Er det godt med sukkerbrød med sjokoladekrem ? Lage dagen før eller blir sjokoladekremen dårlig over natten? Men, det er ikke nødvendig da man som oftest velger å dynke kakebunnen med laken fra hermetisk frukt, fruktsaft, søt vin, likør, juice eller melk. Det kan derfor i mange tilfeller bli litt smør på flesk å bruke potetmel i en. På bloggen finnes blant annet oppskriften på en fantastisk sjokoladekake som består av en lett og luftig sjokoladekakebunn som fylles med en spesiell sjokoladekrem laget med både sjokoladesmørkrem og vaniljekrem.


Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Mengden sjokoladekrem han gjerne reduseres noe dersom du bare skal smøre et lag oppå kaken som den er.


Skal du benytte kaken som utgangspunkt til en fødselsdagskake kan det være greit å lage hele porsjonen med smørkrem, for det er utrolig ergerlig å gå tom underveis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg