torsdag 18. juni 2020

Syklubb mat

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Siden jeg er glad i god vin og gode venner, handler dette onsdagsinnlegget om mat som kan serveres til de tre vinslagene, rød- hvit- og rosevin, samt champagne. Jeg tenker at dette er for kvelder med gode venner og enkel servering.


Så kanskje jeg kan kalle det syklubb-mat ? Skal være en lett-middag, men må være superenkelt for jeg kan ikke lage mat.

Kan være type fredagskos, men litt mer enn ost og kjeks hvis dere skjønner. Her ligger det oppskrifter på lunsjretter, middager og desserter som passer perfekt til klubbmat. Holder på og pusse opp deler av huset så siden alt står på hodet må det være mat vi kan spise i sofaen, rundt et salongbord.


Tenkte litt på tapas, men har aldri laget det, og vet egentlig ikke helt hva det går ut på. Nå er det snart min tur til å ha jentegjengen hjemme en kvel og jeg er helt tom for ideer om hva jeg kan servere. Samtdig er jeg veldig fan av mat hvor det kan gjøres mye på forhån men dette er selvfølgelig ikke er must.


Når festen står for tur, og tiden blir knapp er tapas den perfekte løsningen hvis du skal servere mat.

Alt du trenger er en god del råvarer og et meget raust kvarter. Er du alene og nybegynner på kjøkkenet, bør du beregne litt ekstra tid. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN. Travle hverdager er det mange av, og middagen må være rask å lage.


Her gir vi deg våre tips og oppskrifter på sunne og raske middager. Oppskrifter og middagstips til enhver anledning. Forholdsvis enkel mat , som er lett å lage og som de fleste liker!


Mat og drikke innlegg 14. Hus og hage innlegg 17. Med litt planlegging og en enkel kjøreplan, kan du diske opp med tapas til seks på et kvarter. Må ha noe som er godt og veldig enkelt å lage, har ikke mulighet til å stå flere. Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.


Logg inn Ny bruker. Syklubb mat hjelp til tips NYTT TEMA. Tapas er perfekt når du skal servere mat til mange.


Du velger selv hvor mange ulike småretter du vil lage, og mange av dem kan tilberedes en dag eller to i forveien.

God mat hører med på syklubbtur. Lørdag etter fjellturen var det full aktivitet på kjøkkenet. Full innsats på kjøkkenet.


Rekeslat, Sopprisotto (her fikk vi brukt kantarellen) med kylling og Is med bjørnebær. Det var som vanlig god stemning rundt bordet. Middagstips til hverdag og helg, deilige kaker og digge desserter, raske og enkle retter.


Jeg liker het mat , men tydeligvis ikke het nok. Det er mye kjærlighet i god mat ! En blanding av milde og hete chilityper, gir en fin smaksdybde. Så var det min tur til å ha syklubb igjen. I statuttene heter det at det skal være enkel servering og det har vi vært flinke til å holde oss til.


Måltidet blir alltid avrundet med en kake - gjerne en type kremkake. En annen historie jeg leste er fra den spanske Kongen Alfonso den 10. Han måtte pga sykdom spise små biter med mat , sammen med vin mellom måltidene.


Da han ble frisk skjønte han at dette var en fornuftig måte å drikke vin på og beordret alle som serverte vin at de måtte servere noe å spise samtidig. Det går nemlig an å lage veldig god mat til et helt selskap uten altfor mye innsats. Både en god gryterett og helstekt fisk og kylling er perfekt festmat.


Det krever ikke altfor mye forberedelser, men er både godt og lekkert å sette på bvordet allikevel. JA- mat Frukt, bær og grønnsaker, både friske, fryste og tørkede. Rent, ferskt kjøtt.


Yoghurt, skyr og andre surmelks­produkter uten mysli. Glutenfritt var et av ønskene. Så her er den – ukas ønskeoppskrift er glutenfrie kaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg