tirsdag 9. juni 2020

Synlig blod i urinen gravid

Du spør om blodet du har sett i urinen kan være en bivirkning av medisinen (eksem, blodforandring) Det kan det ikke. Blødningen har annen årsak. Vi må tenke i retning av bakenforliggende nyrestein, og du bør også ta opp med legen din om du bør utredes for annen sykdom i urinveiene, som kan gi blødning. Fortsetter det mot enhver formodning med blod i urinen etter dette, får du heller gå til lege, men det anser jeg som særdeles lite sannsynlig, da dette etter alt å dømme er en urinveisinfeksjon, som ikke har noe med vodkaen å gjøre.


Ha det bra og god bedring.

Blod i urinen er et typisk symptom ved sykdommer i nyrer og urinveier. Den vanligste årsaken til synlig blod er urinveisinfeksjon. Nyrenes oppgave er å rense blodet , og å holde proteinet i blodbanen, men noen ganger kan det hos gravide lekke litt over i urinen. Urinen passerer gjennom urinlederene til urinblæren og lagres der inntil det tisses ut via urinrøret.


Andre ganger påvises blodet først ved mikroskopi av urin eller ved spesielle papirstrimler, mikroskopisk hematuri. Slike papirstrimler er meget følsomme. Det kan enten være makroskopisk hematuri, det vil si at man ser det med det blotte øye, eller mikroskopisk hematuri, som man ikke ser med øyet, og det må påvises med stix, eller det kan sees i et mikroskop, sier Lommelegens sjefsvarlege, allmennlege Brynjulf Barexstein.


Mikroskopisk påvisning av blod i urinen uten samtidige symptomer finnes hos 3- av befolkningen.

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Nå er jeg gravid for tredje gang og har siden positiv test hatt veldig synlig blod i urinen hver dag. Jeg har ingen symptomer på UVI, ingen smerter, ingen klumper eller slimete blod , men det ser altså ut som jeg tisser rød ferdigblandet husholdningssaft.


På lik linje med avføring, må du se på hvordan blodet ser ut. Synlig og usynlig blod. Er det rød urin , kommer det gjerne fra den nederste delen, men er den brunaktig, har den vært lagret litt lenger og kan komme fra urinledere og nyrene, forklarer Siebke.


Selv om du kan oppleve synlig blod i urinen , kan det også være blod selv om du ikke kan se det. Dette kalles mikroskopisk hematuri, og gir kun utslag ved en urinprøve. Rundt halvparten av pasienter med synlig blod i urinen , får diagnosen blærekreft.


Men det hadde overraskende nok også noen av dem med usynlig blod i urinen , viser en ny studie. Leukocytter er almindeligvis ikke synlige – men hvis de er talrige nok ( i urinen ), kan urinen fremstå tyk eller “mælkeagtig”. I mange tilfælde er der ingen symptomer på leukocytter i urinen (eller på urinvejsinfektionen), hvilket betyder, at mange tilfælde af leukocytter i urin og urinvejsinfektioner ikke opdages.


Men blod i avføringen kan også oppdages uten at du selv har observert blod i avføringen. Bare av disse har i allmennpraksis alvorlige årsaker til hematurien.

Det skjer ved påvisning av blod i en rutineprøve av avføringen som analyseres på legekontoret, påvisning av såkalt okkult blod Forekomst. Er gravid i 38`ende uke og i går trodde jeg fødselen var i gang, hadde store magesmerter og blødde mye. Men så viser det seg at blodet kom fra urinveiene. Jeg tisset altså blod , ble etterhvert sendt til legevakten, og etter fire timers vente tid sent hjem.


Det var ingen tegn til bakterier i urinen bare blod. Er nå veldig bekymret. Dessuten har jeg masse synlig blod i urinen. Det begynte med noen dråper, men nå er det blitt helt rødt. Fargen varierer fra lyserosa til mørkerødt.


Det er bare blod når jeg tisser, jeg tror ikke jeg blør fra livmor, men det gjør meg allikevel bekymret. Er redd for at en såpass kraftig UVI skal gi risiko for SA. Blodet i urinen forsvinner etter bare noen timer, eventuelt kan den vedvare flere dager avhengig av hvor hard treningen har vært. Noen som har erfaringer?


Langvarig løping kan også knuse så mange røde blodlegemer at det blir synlig blod i urinen ( blodet som til enhver tid befinner seg under fotsålene knuses mot asfalten). Når en kvinne er gravid , produserer kroppen hennes det såkalte hCG-hormonet, som forekommer i urinen. En graviditetstest er utformet for å påvise om hCG-hormonet er til stede i urinen eller ikke.


Må jeg ta en graviditetstest om morgenen? I prinsippet kan du ta graviditetstesten hele dagen, men det anbefales å teste om morgenen. Du bør altid søge læge for at udelukke betændelse, nyresten, blæresten og kræft. Har du synligt blod i urinen , feber og smerter skal du straks kontakte lægen. Legene skiller gjerne mellom blod i urinen som er synlig med det blotte øyet og blod som bare kan fanges opp i en urinprøve med såkalt strimmeltest eller urinstix.


Alle urinstix hos lægen har vist max for blod , når jeg har været der og jeg har også selv købt stix til at teste hjemme, som altid viser det samme. I modsætning til det synlige blod i urinen er det lidt mere kontroversielt, hvor alvorligt man skal opfatte blod i urinen påvist med stix. Det er klart, at hvis først patienten tænker blod i urinen kan være tegn på kræft, så er man næsten altid nødt til at undersøge.


I Skandinavien har holdningerne været forskellige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg