tirsdag 23. juni 2020

Sunne havrekjeks med tranebær

Bestill drømmeferien med Agoda. Hva sier du til sunne havrekjeks med brunost til lørdagsfrokosten? Det tok meg ganske nøyaktig minutter å lage disse kjeksene, og de smake ganske nøyaktig nydelig!


Noe godt i nisten gir alltid ekstra energi på tur! Prøv disse smakfulle og sunne havrekjeksene med tranebær og hasselnøtt i nistepakken neste gang. De passer også godt etter trening eller som et lite mellommåltid.

Om du ikke er fan av nøtter, smaker det nydelig med mørke sjokoladebiter i. Oppskriften gir ca. Havrekjeks med tranebær og honning. Myke kjeks for deg med laktoseintoleranse. I dag var det en sånn dag hvor jeg får lyst til å bake, lage noe digg, helst noe sunt, som jeg kan blogge om og spise etterpå. De smaker kjempegodt til kaffen eller som turmat.


Få oppskriften her!

Tips: Rosiner og tørkede tranebær kan erstattes med annen tørket frukt som er skåret i små biter, eller tørkede bær. Kakaobiter kan erstattes med hakket mørk sjokolade. Ukens oppskrift er myke havrekjeks med tørket frukt. Og - du kan lage de deiligste havrekjeks med havregryn.


Eksperimenter med. Søte og sunne havrekjeks er ikke så vanskelig som du tror. Server kjeksene på en hyggelig frokost med smør, geitost og tyttebærsyltetoslash;y.


Disse sunne havrekjeksene som du lager med kun tre ingredienser er perfekt i matpakken til barna. Det er ikke alltid vi foreldre orker å smøre en fancy smancy matpakke til barna. Men noen ganger er det hyggelig å overraske barna med noe ekstra godt i matpakken – enten du gjør det fast hver fredag eller kun til bursdagen. Pga havregryn får de en god smak og blir ikke så tørre som med bare mel.


Deilige og sprø havrekjeks. Dette er en kjeks som er veldig god med brunost på, og innsender har den fra gamletanta si som kom fra Valdres. Disse er med tranebær og smaker kjempegodt til kaffekoppen.


Denne oppskriften gir sprø, sunne havrekjeks med sesamfrø. Hjemmelagde havrekjeks er helt nydelig og perfekt å unne seg til kveldskosen, med litt brunost eller annen god ost på.

Se flere oppskrifter på sprø kjeks her. Mange har den også som et fast innslag i julebaksten. Husk å la deigen stå kaldt en god stun gjerne natten over, slik at den blir enklere å kjevle ut. Den er snart klar for utskiftning, og jeg kommer da trolig til å velge Kenwood igjen. Jeg har ikke erfaring med andre merker.


Du må da kjøre den en god stun til det blir kremaktig. Denne uken vil vi by på noe som kan være kjekt å ha i høstferien. Havregryn er også fulle av sunne kostfiber.


Likevel, kjeksene er supergode og tross alt sunnere enn kjeks laget med bare vanlig hvetemel. Har du lyst på noen gode kjeks til kveldkosen, kan du unne deg disse med havregryn, rosiner, tørkede bær og kakaonibs. I tillegg kan det tilsettes grovhakkede nøtter som.


Gode og sunne kjeks. Når du skal røre smør og sukker hvitt må du benytte en kjøkkenmaskin med visper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg