fredag 25. desember 2015

Lys avføring lavkarbo

Still spørsmål, eller svar på det du kan. Har spørsmål ang ketose og avføring ! Spør og les her først! Må berre spørre sjøl om det er litt ekkelt ;) har nettopp starta på lavkarbo og har fått lys avføring , er dette normalt? Noen kan oppleve å bli dårlige de første dagene når de går over til lavkarbo.


Særlig gjelder det de som er veldig overvektige og velger ekstrem lavkarbo , sier Lindberg.

I tillegg til hodepine, kan man bli svimmel, uvel eller få hjertebank når man går raskt ned i vekt, men dette gjelder uavhengig av kostholdet. Grønn, gul eller lys avføring. Det forekommer også hos voksne, men det er sjeldent og går som regel over av seg selv. Hyppigheten på avføring er veldig individuelt det er like normalt å gå på do dager i uken som ganger per dag.


Ved en perfekt avføring skal du ikke behøve å bruke dopapir etterpå, har jeg lært. I de siste dagene har jeg registrert at det kommer til samme tidspunkt på dagen men at det er mye mindre og lukter mindre. Er det pga høyt innhold av fett i maten? Gul: Rennende, illeluktende gul avføring kan være et tegn på overflødig fett, noe som kan skyldes blant annet cøliaki.


Svart: Om avføringen din er svart bør du kontakte lege, da det kan være blødninger høyt oppe i tarmsystemet.

Det kan også skyldes det du har spist eller drukket, da jern og rødvin påvirker fargen på avføringen. Avføringen vil da gjerne være fettaktig og flyte i toalettskålen. Slik avføring er ikke brun i det hele tatt, ikke engang lysebrun.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Finn lys i skandinavisk design i vårt store utvalg av innredning. Ketose er en naturlig tilstand i kroppen hvor den forbrenner hovedsakelig fett. Lys avføring er ikke det vanligste symptomet, egentlig, men det kan jo forekomme det også. Er vel ofte et tegn på en lever som sliter litt med å prosessere fettet, som du sier.


Husk at man ikke skal pøse på med fett, man skal spise fettrik mat. Det er en stor forskjell der. Hard og sjelden avføring. Forstoppelse kan ha mange årsaker. Hvit avføring hos barn – Årsaker og behandling.


Sunn avføring er brun og velformet, noe som indikerer et sunt kosthold og høytfungerende fordøyelsessystemet. Gul, løs avføring kan være alt fra lys grønn til lys gul. Denne type av avføringen er vanligvis ikke velformet og faller fra hverandre ved kontakt med vann toalett. I går fin hele dagen, men myk, lys beige avføring.


Diarè (som å tisse).

I dag hadde jeg masse avføring , myk og veldig lys og beige (ikke diaré). Nå kommer jeg ikke til å ta pillene på en stund. Kommer det mye avføring på en gang og den er grøtete, lys og svært illeluktende, kan det være et tegn på at næringsstoffer ikke blir tatt opp i tarmen.


De langsomme karbohydratene finner du blant annet i grove brø grove kornblandinger og grønnsaker. Dette bør unngås til hverdags. Lavkarbo for alle (Cappelen Damm). Hva kan man spise på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg