tirsdag 22. desember 2015

Antihistaminer gravid

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!

Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.

Annengenerasjons antihistaminer har den ulempen at de har vært på markedet i relativt kort ti noe som innebærer at teratogenisitetsdata ofte er begrenset til kasusrapporter og mindre studier. Ingen annengenerasjons antihistaminer er i dyrestudier vist å gi misdannelser på avkom, men det foreligger få humandata (tab 1). NAAF får ofte spørsmål om antihistaminer og svangerskap. RELIS der det står hvilke antihistaminer som er trygge under graviditet.


På flere av preparatene står det imidlertid at de ikke kan brukes under svangerskap. Resultatet er at gravide i svært mange tilfeller ikke tør bruke nødvendig. Antihistaminer til lokal applikasjon har utpreget selektiv affinitet til lokale H1- reseptorer og ingen systemisk effekt (1).


Tidligere anbefalte man førstegenerasjons antihistaminer til gravide med behov for systemisk behandling mot pollenallergi, og annengenerasjons antihistaminer til ammende fordi disse regnes som mindre sederende. Imidlertid tilsier nå rikelig klinisk erfaring at både gravide og ammende trygt kan bruke annengenerasjons antihistaminer. Spørsmål: Lege ønsker oppdatering på antihistaminer under graviditet og amming. Tidligere anbefalinger gikk ut på førstegenerasjons antihistaminer til gravide med behov for systemisk behandling, og mindre sederende annengenerasjons antihistaminer til ammende. Det foreligger nå mye kliniske data som tilsier at både gravide og ammende trygt kan bruke annengenerasjons antihistaminer.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Har du blitt gravid mens du brukte p-piller? Det er ikke vist at bruk av p-piller under tidlig graviditet gir økt risiko for skader hos barnet.


Veie nytte m ot risiko.

Noen gravide har en alvorlig sykdom der det er nødvendig å bruke medisiner også i svangerskapet. Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemidlet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid. Det anbefales ikke at du bruker Aerius dersom du er gravid eller ammer. Tabell viser aktuelle anbefalinger av annengenerasjons antihistaminer til bruk hos gravide og ammende ved allergi. Systemiske antihistaminer til gravide.


Basert på lang erfaring med bruk i svangerskapet anbefalte man tidligere førstegenerasjons antihistaminer som deksklorfeniramin til gravide kvinner med allergi. Bruk hos gravide og ammende bør etter vår vurdering bare skje etter nøye vurdering i hvert enkelt tilfelle. Det foreligger begrenset dokumentasjon på sikkerhet ved bruk av slike injeksjoner mot allergi hos gravide og ammende. Pollenallergiske gravide kan trygt fortsette å bruke antihistaminer og lokale allergimedisiner - uten fare for at barnet skal få misdannelser, ifølge. Gravide kan trygt bruke allergimedisiner.


Disse brukes da gjerne i kombinasjon med antihistaminer. Noen kvinner syns også at akupressurarmebånd virker, legger hun til. Trygge medisiner mot kvalme.


Hvis du trenger rå kan apotekets farmasøyt informere deg om hvilke legemidler som er trygge for gravide og kan forskrives mot svangerskapskvalme. Ved graviditetskvalme kan du anvende antihistaminer. Da det er usikkert om de øvrige kvalmemidlene kan gi fosterskader, bør de ikke anvendes av gravide. Kvalmemidler kan virke på selve brekningssenteret i hjernen og på magetarmfunksjonen ved å øke de bevegelsene i tarmen som fører maten gjennom tarmen (peristaltikken). Som for andre antihistaminer (legemidler mot allergi).


Bruk av Zyrtec bør unngås hos gravide kvinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg