onsdag 16. desember 2015

Plutselig smerte i halebeinet

En rekke muskler og leddbånd fester på halebeinet. Smerter i rygg kan skyldes prolaps. HALEBEINET : Plassert nedenfor ryggraden. Du kjenner beinet som regel når du sitter eller ligger på ryggen på hardt underlag.


Det behøver ikke foreligge noe brudd. Sterke smerte gjør det vanskelig å sitte, eventuelt så må man sitte på siden.

Ved mistanke om at halebeinet har kommet ut av stilling, kan det være aktuelt for legen å kjenne på beinet via endetarmen. Det er smertefullt når man trykker mot beinet. Jeg har vondt nederst i halebeinet rett ved rompa på en måte.


Snakket med legen min sist jeg var der (av andre grunner) og han sa det nok var muskulært men at jeg skulle komme tilbake etter en mnd hvis det ikke gikk over. Halebeinet gir også støtte til anus. Hvis der foreligger en løs del av halebeinet , dvs at der har oppstått et ”falskt ledd” i halebeinet etter et brud så betyr det at bruddet ikke har grodd og kommer heller ikke til å gro. Behandlingen for dette er isåfall fjerning av den løse delen av halebeinet.


Dette er nemlig en typisk årsak til plagsomme smerter i halebeinet. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen.

Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende. Tilstanden gjør det som oftest vondt å sitte og kan gi smerter når man ligger på noe hardt. En imparganglie blokade er en injeksjon mot en “nerveknapp” som ligger foran halebeinet. Patellofemoralt smertesyndrom er særlig lenket til overbruk av knebøyerne (hamstrings) på baksiden av kneet – noe som gjør at særlig løpere, syklister og idrett med mye hopp kan rammes. Dette kan gi grunnlag for en smerte i baksiden av kneet.


Derfor finner mange pasienter stor smertelindring av å løsne på muskulaturen rundt halebeinet. At halebeinet er et slags knutepunkt for sener, muskler og leddbån gjør området svært sensitivt og utsatt - også i forhold til muskelspenninger og muskelsmerter, noe som igjen kan føre til stråling ned i beina. Jeg har de siste mnd hatt belastningssmerter i og rundt halebeinet. Har ikke gjort stort med det, fordi jeg har ventet på at det skal gå over, men det gjør ikke det. Var hos kiropraktor for halvannen mnd siden, han undersøkte ikke halebeinet mitt,.


Ja det kan jo hende du har skadet halebeinet , men det vil hyst sannsynlig gro godt selv uten noen inngrep. S lenge vi ikke har sltt eller skadet halebeinet vrt er vi lykkelig uviten om dets eksistens. For fem uker siden fikk jeg plutselig smerter i halebeinet som kte p. Symptomer forbundet med isjias oppstår ofte gradvis og forverres over tid men symptomene kan også komme plutselig og uten forvarsel. Dette syndromet begynner ofte med uforklarlig smerte eller ubehag i håndleddet.


Litt etter litt vil problemet spre seg fra hele hånden og opp i armen din. Man føler en ubehagelig prikking og nummenhet i fingrene spesielt om natten. Sektorformet rødhet, smerte ved øyebevegelse.

Fremmedlegeme på kornea eller konjunktiva. Eventuelt synlig fremmedlegeme. Rødt øye, tåkesyn, miose. Tidligere iridosyklitt? Overflatiske eller dypere forandringer i kornea.


Du bør være oppmerksom, hvis hevelsen skjer raskt. Spesielt hvis det også medfører smerte. Vanligvis er det flere symptomer når man får en blodpropp, men symptomer kan også forekomme alene.


Dessverre kan smerter fra en blodpropp lett bli forvekslet med smerter fra muskelkramper eller en strekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg