onsdag 30. desember 2015

Svangerskapskløe prikker

Diagnosen stilles ved å utelukke andre årsaker til kløe i svangerskapet. Et kløende utslett utelukker svangerskapskløe - vanlige forklaringer er da atopisk eksem, allergisk kontakteksem eller noen ganger psoriasis - sykdommer som kvinnen har hatt før hun ble gravid. Har du vanlig svangerskapskløe uten leverpåvirkning er det enkle råd du kan følge for å minske plagene: Bruk dusjolje eller en mild såpe med lav pH i dusjen. Såpe tørker ut huden, noe som kan forverre kløen.


Smør deg med en god og mild krem eller lotion hver dag. Bruk løstsittende bomullsklær innerst mot huden. Hold soverommet kjølig. Normalt med svangerskapskløe ? Studier har vist at opptil av alle gravide får plager med kløe når de går gravid.


Du kan være ekstra utsatt – Vanskelig å la være. Svangerskapskløe er ufarlig. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Opptil av gravide får svangerskapskløe , som dels skyldes tørr hu men også hormonforandringer.


På fagspråket kalles små blemmer vesikler og store blemmer bullae. Har hørt om svangerskapskløe , hadde det noen uker sist jeg gikk gravid men da fikk jeg det tidligere i svangerskapet og det forsvant etter noen uker. Som gravid i uke og 2 er du i slutten av andre trimester. Noen vil nå få en pigmentstripe på magen, røde prikker på kroppen og svangerskapskløe.


De så visst bra ut, men jeg må ringe tilbake mandag for det var en del prøver de ikke fikk sjekket før på mandag bl. Men mest sannsynlig var det ikke sånn alvorlig svangerskapskløe siden de ikke fant noe på prøvene hittil. Hun mente det ikke var svangerskapskløe og jeg vet jeg burde stole på henne når hun sier det. De siste nettene har jeg fått mer utslett.


Istedenfor den normale gangveien må du gå langs med Stasjonsbakken og Storgata, slik at du går rundt Stortorvet kjøpesenter. Derfra krysser du over E1inn til sykehusområdet. Den normale ruten, som er stengt, er merket i rødt, og forslag til alternativ rute er merket med blå prikker på kartet under.


Det var mer røde prikker. Mange røde prikker på huden? Er det flere som har det samme? Vet dere om det er noe jeg kan gjøre for at det skal bli bedre? Utslettet består ofte av røde prikker og knuter i huden på armer, bein og kropp.


De typiske elveblestlignende hudforandringene som sees ved PEP mangler. ICP, HG, insektbitt, skabb og medikamentreaksjon må utelukkes, og vurdering hos hudlege er nødvendig. Som regel tas blodprøver og hudprøver.


Inndelingen av hudforandringer og utslett hos gravide er omdiskutert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg