tirsdag 8. desember 2015

Alkoholforgiftning dagen derpå

Billig, sikker og rask alkoholtest. Testen gir deg svar på om du har promille. Hodepine, kvalme, mageforstyrrelser og uro (fylleangst), er vanlige symptomer på bakrus.


Bakrus eller fyllesyke kan forklares som en slags abstinensstilstand der hjernen sliter med å venne seg til at alkoholen blir borte. Dehydrering, søvnmangel, lite matinntak, og allergi mot noen av tilsetningsstoffene i alkoholen, har skylden for hvordan formen din er dagen derpå. Noen bruker allergimedisiner, altså legemidler som inneholder antihistaminer (f. eks Zyrtec, Aerius eller Kestine), for å unngå å bli dårlig dagen derpå.

Disse har ikke dokumentert effekt når det gjelder bakrus, men kan dempe allergiske symptomer hos personer som reagerer allergiliknende overfor ulike stoffer i noen alkoholholdige drikker. Alkohol påvirker muskelcellene og danner giftige nedbrytningsprodukter. Hvordan unngå alkoholforgiftning. For å unngå å bli for full kan du gjøre noen enkle grep. Husk å spise mat og drikke vann før, mens og etter du drikker alkohol.


Ikke ta ibux dagen derpå. Går du på svakere smertestillende fast bør du snakke med legen din om hvordan du skal forholde deg til alkohol, råder Jørg Gustav Mørlan som er Fagdirektør for Området for Helsedata ved Folkehelseinstituttet og professor ved Senter for rus- og avhengighetsforskning ved Universitetet i Oslo. Eksempelvis drakk jeg for noen måneder siden ca 4-glass vin og var ganske OK dagen derpå.


Jeg har alltid tålt alkohol tålig greit, selv om jeg kunne bli kvalm dagen derpå i tenårene også.

Men plutselig en dag , når jeg var rundt år (er nå) var jeg drøyt dårlig når jeg våknet dagen derpå , og kastet opp. Sånn har det altså vært siden, og jeg kan gjerne ligge i fosterstilling foran. På hans dagen - derpå -meny står også smertestillende tabletter, én eller to avhengig av formen.


Her forklarer bakrusforskeren hvorfor: - Én av årsakene til at du blir ekstra uvel, er at i bakrusen skiller kroppen ut stoffet prostaglandin, som skaper små betennelseslignende reaksjoner og ekstra smerte. Hva menes med alkoholforgiftning ? Det finnes også andre metoder for å beregne promillen dagen derpå. Blant annet Dinsides egen promillekalkulator.


Her tas det høyde for vekt og kjønn, samt antall enheter du drikker og hvor mange timer det har gått siden første enhet ble konsumert. Et annet alternativ er NTNUs drikkeplan. Huden, skuldre, halsen ( bare utenpå ), nakken, puppene ( puppene kan ikke berøres for de er så vonde ). Dagen derpå , har jeg så forferdelig vondt i kroppen. Rett og slett vondt utenpå hele kroppen.


Er det lurt å trene dagen derpå ? Hvorvidt alkohol påvirker treningseffekten kommer an på hvor mye du har drukket. Når vi trener, starter kroppen en rekke positive prosesser som fortsetter etter treningsøkten er avsluttet. Dagen i dag er dagen da mange våkner med dårlig mage, skjelvende nerver, anger og styggen på rygge. Med andre or kraftig fyllesjuk. Og som trøst kan jeg fortelle, det finnes ingen kur.


Kun prosent av inntatt alkohol utskilles via svette.

Sukkeret og koffeinet i den sprudlede brusen vil kurere dagen derpå følelsen. Faktisk så foretrekker mange skotter å spise Irn-Bru pølser som er laget med denne brusen i stedet for vann,. Munchs verker var regnet som farlige, de ble sett på som en trussel mot kunsten, smaken og moralen. Forargede fedre fant det ikke lenger forsvarlig å ta sine døtre med i Norges nasjonalgalleri og utsette dem for denne humbugmalerens elskende kvinner, berusede skjøger og syke piker. Siden alkohol er vanndrivende kan du bli dehydrert, og det forsterker bakrusen dagen derpå.


Drikk vann ved siden av alkoholen. Det demper rusen og begrenser symptomene på fyllesyke. Slutt også å drikke i god tid før du legger deg, det gir deg en bedre dag i morgen. Det er også fornuftig å spise mens du drikker. Kan jeg trene dagen derpå ? Eller skader en løpetur dagen derpå mer enn den gagner?


Forgiftningen giver en forbigående mental forstyrrelse og nedsat kontrol over musklerne (koordination). Alkoholforgiftning er en akut forgiftning forårsaget af alkohol (etanol).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg