mandag 21. desember 2015

Beregning av sykepenger kalkulator

Lave priser, ingen binding – betal per lønnsslipp. Brukervennlig lønnssystem. Denne kalkulatoren gjelder for tap ved kutt i sykelønn. I en del virksomheter dekker arbeidsgiveren beløp utover dette.


Riktig beregning av arbeidsgiverperioden. Med Infotjenesters arbeidsgiverperiode- kalkulator får du hjelp til å beregne når arbeidsgiver skal betale sykepenger og når NAV tar over. I det nye regelverket er dette hovedregelen for beregning : Arbeidsgiver skal fastsette grunnlaget for ytelsen til en månedsinntekt. Endringene gjelder både for sykepenger i og utenfor arbeidsgiverperioden. Dette berører alle som jobber med sykepenger.


Arbeidsgivere som kan beregningsreglene for sykepenger sikrer at bedriften utbetaler korrekt beløp når ansatte blir syke. Når den ansatte har vært sykmeldt i uker, er rettigheten til sykepenger fra NAV brukt opp. Arbeidsgiveren har likevel plikt til å utbetale sykepenger de første dagene av et nytt sykefravær.


Kommer den ansatte tilbake i 1 av stillingen og blir syk før det har gått kalenderdager, inntreffer det ikke noen ny arbeidsgiverperiode. Som arbeidstaker har du rett til sykepenger fra første sykefraværsdag. Arbeidsgiver betaler sykepenger for de første kalenderdagene av sykefraværet - den såkalte arbeidsgiverperioden. Gjennomsnittet av de siste tre årene. Inntektene du legger inn blir oppjustert i takt med grunnbeløpet.


Dette gjelder alle de tre foregående årene. Hvordan kommer man frem til sykepengegrunnlaget når man skal beregne sykepenger ? Etter folketrygdloven har arbeidstakere krav på sykepenger basert på en gjennomsnittsberegning av lønn over en bestemt periode. Denne beregningen skal ligge til grunn for alle dager med sykefravær, helt ned til enkeltstående dager med egenmelding for egen eller barns sykdom. Beregning av sykepengegrunnlaget. Sykepenger skal kompensere for bortfall av arbeidsinntekt under sykdom eller skade.


Finn laveste nettpris her. Godtgjørelser som helt eller delvis skal dekke utgifter i forbindelse med utførelsen av arbeidet, som bilgodtgjørelse, diett ol. Det samme gjelder feriepenger og godtgjørelse for andre fridager og overtidsgodtgjørelse.


Sykepenger kan utbetales ut over ganger grunnbeløpet når det følger av tariffavtale eller virksomhetens rutiner. Arbeidsgiver vil likevel ikke få refundert mer enn inntil ganger grunnbeløpet fra NAV hvis de velger å forskuttere sykepenger ut over arbeidsgiverperioden. Sykepengegrunnlaget skal ikke overstige seks ganger folketrygdens grunnbeløp (6G).


Utbetaling av sykepenger forutsetter at NAV har godkjent sykmeldingen, sier Øde. Hvilket beløp man får utbetalt under arbeidsuførhet, vil variere fra arbeidstaker til arbeidstaker, ettersom sykepengegrunnlaget tar utgangspunkt i arbeidstakerens alminnelige lønnsinntekt, ifølge Isaksen. Når har man rett på foreldrepenger? Husk at dette er bruttobeløp.


Av dette trekkes det skatt, slik at den faktiske utbetalingen vil være lavere. For å få arbeidsavklaringspenger, må du etter hovedregelen være minst arbeidsufør. Dersom du utfører arbei så gjøres det et fradrag time for time du jobber i forhold til fulle arbeidsavklaringspenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg