tirsdag 8. desember 2015

Jordbærsaus av rørte jordbær

Hjemmelaget jordbæris smaker mye bedre enn kjøpt jordbæris, for her er det bare massevis av søte jordbær som gir farge og smak, og ikke kunstige tilsetningsstoffer. En iskrem som er elsket av både store og små iskremspisere! Serverer du hjemmelaget jordbærsaus (jordbærcoulis) som tilbehør, blir desserten garantert en høydare! Del jordbærene i fire.


Vent litt før du rører.

Hvis du bruker frysepulver blander du dette med sukkeret. Tips: Frysetøyet har bare en holdbarhet på noen dager, men det tåler godt å fryses. Passer perfekt til vafler.


Lag jordbærsaus ved å koke opp vann og sukker til sukkerlake. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frø og resten av vaniljestangen i sukkerlaken, og sett til avkjøling. Tilsett jordbærene og la blandingen stå og trekke litt (til bærene er opptinte hvis du benytter frosne bær).


Norske jordbær er godt, det er bare så synd at bærsesongen er så altfor kort.

Nest etter ferske bær, er røring og frysing muligens det beste alternativet for å kunne nyte jordbær resten av året. Kjøp kassevis når det er tilbu eller aller best: Dra på selvplukk. Jordbærsaus : Ha jordbær , sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp.


Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumper fjernes. Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering. Bruker du frosne jordbær , la de tine i romtemperatur. Spar på jordbærsaften fra de tinte bærene. Hvis du vil pynte med noen jordbær på toppen av fromasjen, kan du legge til side noen av de tinte jordbærene og litt av jordbærsaften (alternativt bruker du alle jordbærene og saften i selve fromasjen).


Server riskremen med jordbærsaus som du lager lynraskt av en kurv jordbær fra fryseren, lar den tine, hell bort litt av smeltevannet, tilsett 2-ss melis og kjør sausen med stavmikser eller i foodprocessor. Panna cotta er en deilig italiensk vaniljepudding som jeg her serverer med hjemmelaget jordbærsaus (jordbærcoulis). Det går fint å bruke frosne jordbær , så det er ingen grunn til å vente til neste sommer før du smaker jordbær igjen.


Den vakre rødfargen gjør faktisk at dette kan egne seg som en herlig jule-dessert! Jeg bruker å dele halvparten av bærene i mindre biter mens jeg moser den andre halvparten i food processoren. Da får jeg den konsistensen jeg liker best.


Rør de oppdelte og de moste bærene sammen med sukkeret (og eventuelt frysepulver). Rør lenge nok til at sukkeret blir helt oppløst.

Rens og skyll bærene. Bland sammen sukker og frysepulver, og rør det inn i bærene. Rør til syltetøyet har ønsket konsistens.


Mengden sukker kan du tilpasse etter hvor søte bærene dine er (og etter smak og behag). Mange av oss spiser riskrem til dessert på julaften. Og kanskje er noen heldige å finne mandelen.


Rød saus kan lages på tradisjonelt vis eller du kan gjøre en frisk og søt vri med jordbærsaus. En frisk ostekake dekket harmonisk med masse bær servert med hjemmelaget jordbærsaus. Vend den oppløste gelatinen i blandingen med eggedosis og krem. Ha i bærene til slutt og bland lett. Fyll fromasjen i en stor skål og sett den kaldt.


Pynt desserten med jordbær og server jordbærsaus til. RØRTE BÆR: Noe av det beste og enkleste du også kan gjøre er å røre friske bær med sukker etter smak. På grunn av kort holdbarhet bør du fryse de rørte bærene ned i små bokser (hvis du ikke skal bruke det med det samme da selvfølgelig).


Koking av grøten: Når du koker risgrøt med kokosmelk, har den etter min erfaring en tendens til å sette seg fast i bunnen på kjelen. Derfor er det viktig å koke på lav varme, og å røre rundt en gang iblant mens den koker. Smak til med sitronsaft.


Server ostekaken sammen med jordbærsaus (alternativt bringebærsaus) og friske bær, og gjerne med halve pasjonsfrukt til pynt. Kok opp jordbær , vann og melis. Litt halvfransk navn på denne eksklusive varianten av vår norske riskrem, men tradisjonen med denne desserten er dansk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg