mandag 6. oktober 2014

Bacon i ovn uten varmluft

Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway. Slik steker du bacon i ovn Å steke bacon i ovn er perfekt når du skal lage mye på en gang og vil unngå stekesprut.


Stekes i 5-minutter på 2grader varmluft. Finn frem et stekebrett og bruk bakepapir eller aluminiumsfolie.

Da er det fort gjort å gjøre rent etterpå! Legg baconskivene på stekebrettet med god avstand til hverandre. Det aller beste er å bruke varmluft , da får du jevnt, fint resultat, siden varmluften sirkulerer i ovnen. Både steketid og temperatur vil variere litt etter ovnstypen, men det må finne frem til selv, 2. Varmluft brukes av så å si alle profesjonelle kjøkken. De fleste steker bacon i stekepannen, men har du testet den effektive og knallgode metoden i ovnen ? Det er såre enkelt og du får deilig sprøstekt bacon på minutter- uten at du trenger å stresse noe med det.


Imens kan du steke pannekakene eller lage retten som baconet skal serveres til.

Forvarm ovnen til 2grader, eller start eventuelt med kald ovn og legg til noen minutter. Dekk et stekebrett med aluminiunsfolie og brett opp langs kantene rundt hele. Galette med bacon , rødbeder og gedeost Forskellen på varmluft eller almindelig ovn.


Hovedreglen er at ovn -termostaten skal indstilles ca. Det skyldes at luftcirkulationen i en varmluftsovn naturligt skaber mere varme, og derfor kan du sætte temperaturen lidt ned. La stå midt i ovnen ca. Renn av fettet på bakepapiret og kast dette i søpla.


Vips har du sprøstekt bacon uten stekeos og oppvask! Bacon i ovnen På restauranter lager de bacon i ovnen , og det kan selvfølgelig du også gjøre. La ovnen bli 1grader, legg baconet på en stekeplate i ovnen på et bakepapir ( uten at det er nær hverandre etc).


Det vil ta omtrent til minutter å få stekt baconet, men følg med - alle ovner er ulike. Som nevnt over, er det én ting varmluft egner seg perfekt til, er det når du ønsker å steke flere ting på en gang. Du kan selvsagt også steke flere brett boller eller rundstykker, men vår erfaring er at gjærdeig har det best uten varmluft.


Alternativt kan du velge en ovn med hurtigstekefunksjoner, som denne nye fra Siemens. Bacon Dadler Husk å la tannpirkerene ligge litt i vann på forhånd så du er sikker på at de ikke tar fyr! Det gjorde ikke mine, men vil nok være litt mere obs på det neste gang.

Jeg brukte skive bacon for dadler, så det tar vel i betraktningen hvor mye det er. Finnes mange oppskrifter på bacon stekt i ovn. Denne er fra Gladkokken.


Metoden er særlig praktisk hvis man skal steike bacon til flere enn 2. Legg bakepapir på stekeformen og sett ovnen på 1grader varmluft. Jeg laver altid bacon i ovnen. Stykkerne lægges ud enkeltvis på en plade med bagepapir og sættes i ovnen ved 1grader varmluft.


Jeg synes, at det giver det bedste resultat, siger hun og tilføjer, at ovnen også har praktiske fordele: Man slipper for det svineri, der følger med at stege på en pande. Sådan steger du bacon i ovn. Skal du bruge bacon i ovn til en hjemmelavet burger, ja så kan du lægge dem i en cirkel, så de passer med burgerbollen. Og ellers lægger du selvfølgelig bare baconskiverne i lange stykker på bagepladen. Ovnen er et godt alternativ, hvis du vil have sprød bacon , men ikke vil passe det på panden.


Samtidig giver bacon i ovnen mindre rengøring end pandestegt bacon. Der findes flere metoder til at stege bacon sprød i ovn. Du kan enten lægge baconskiverne på et stykke bagepapir eller på en rist.


Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske champ-poteter vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting.


Alt kan stekes på varmluft , jo. Ikke alltid det er det aller beste, men det gir for det meste gode resultat. Skal du steke pepperkaker kan du feks ha tre brett i ovnen samtidig. Reduser varmeanvisningen med grader når du bruker varmluft.


Vi anbefaler å koke lutefisken uten vann i stekeovnspanne. Legg fisken i en ovnspanne eller ildfast fat med skinnsiden ned. Sett stekeovnen på 2grader. Dryss salt over lutefisken.


Dekk med lokk eller aluminiumsfolie. Fisken er ferdig når den lett flaker seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg