torsdag 17. mai 2018

Eplecidereddik magesår

Jeg blander litt eplecidereddik (1-ss) i et glass vann og så drikker jeg det. Er eplesidereddik så bra for helsen som ”alle” sier? Urter, honning og eddik er blant de mest brukte ingrediensene i folkemedisinen. Gjennom århundrene har eddik blitt brukt til utrolig mye forskjellig: til matlaging, fjerning av rust og som slanke- og skjønnhetsmiddel.


Eplecidereddik er et alkalisk-produserende produkt som kan bidra til å kontrollere pH-nivåer for å gi lindring av halsbrann. For folk som lider av kronisk halsbrann eller magesår , kan det imidlertid være for voldsomt på grunn av den sterke surheten. Av denne grunn anbefales det å bruke utvannet eplecidereddik. Folk med eksisterende magesår , GER eller syre refluks kan vurdere å unngå eplecidereddik av denne grunn. Etter å ha drukket noen eplecider eddikløsning, sørg for å skylle tennene med vann etterpå.


Det er grunn til å tro at drikking av eplecidereddik uten å skylle munnen ut etterpå, kan føre til erosjon av tannemaljen over tid. Jeg er år og har slitt periodevis med gastritt siden 20-årene. Jeg har vært undersøkt for magesår , spist både sterke og svake medisiner, smertestillende, vært sykemeldt etc, men problemet var stadig tilbakevendende. Da jeg var år bestemte jeg meg for å gå systematisk til verks og forsøke å finne ut av dette på egenhånd. Magesår er et sår som oppstår på slimhinnen i magesekken eller i øvre del av tolvfingertarmen.


De fleste magesår skyldes en bakterie som kalles helicobacter pylori. Forekomsten øker med alderen. Ved gastroskopien kan man se om det er spiserørskatarr, spiserørsbrokk eller evt.


På denne måten kan man vurdere antall og varighet av episoder med refluks av magesyre. HCL bør aldri tas av de som også bruker anti-inflammatoriske medisiner som kortikosteroider (f.eks prednison), salisylsyre, indocin, ibuprofen (f.eks Ibux) eller andre reseptfrie smertestillende. Disse medisiner kan gi skader i mage- og tarmsystemet som kan bli forverret av ekstra HCL og øke risikoen for mageblødninger eller magesår. Har du magesår som du søker kjerringråd mot?


Her har det kommet inn et råd som kanskje kan hjelpe, men du bør nok også snakke med legen. Les mer om magesår. Oppkast, kvalme, ommgangssyke. Du skal ikke ha gått lenge med det før du føler deg elendig. Hvis du lider av magesår , kronisk fordøyelsesbesvær eller halsbrann, ikke ta eplecidereddik.


Hvis du har diabetes, må du ikke ta ACV - da det kan reagere med insulin. Viktigst, hvis du har en eksisterende medisinsk tilstan kontakt legen din før du tar eplecidereddik. Ja, bruk av eplecidereddik for eksembehandling er svært effektiv. Superantioksidant - første valg ved magesår , alle fordøyelsessykdommer, muskelsvakhet, prestasjon karens. NAF Eplecidereddik.


Skade på den visuelle banen. Halsbrann: Gode rå mulige årsaker og alternativ behandling. Forskning viser at det å stumpe røyken kan redusere plager med halsbrann og sure oppstøt og at espressokaffe faktisk kan være bedre for magen enn mildere kaffe.


Halsbrann og sure oppstøt kan være tegn på alvorligere lidelser som for eksempel magesår. Vær oppmerksom på at både halsbrann og angina pectoris (hjertekrampe) kan gi sviende smerter i brystet. Magesyre tar knekken på bakterier fra maten vi spiser slik at disse ikke gjør skade, så uten nok magesyre vil bakterier, sopp og parasitter kunne gro og blomstre i din fordøyelse.


Et eksempel på en slik bakterie er helicobacter pylori, bakterien som står bak rundt av alle magesår. Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg