mandag 14. mai 2018

Ribbe brimi

Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. SAFTIG: Ønsker du en saftig ribbe , velg en tynnribbe som er ganske feit.

Arne Brimi damper alltid ribba med svoren ne andre foretrekker svoren opp. Men å starte stekingen med å dampe svoren er uansett viktig for å få mest mulig spør svor til slutt. Stjernekokken Arne Brimi nyter smaken av høytid Slik lager Arne Brimi ribbe Arne Brimi ser frem til å sette seg rundt spisebordet med familie, barn og barnebarn i julen. Få mesterkokkens beste juleoppskrifter her. Når det kommer til steking sier Brimi at noe av kunsten for å få en god ribbe er å steke den lenge nok.


Ribbe tåler en del steking. En ribbe som ikke er stekt lenge nok er ikke go sier. Kje er en sjelden råvare.

Men dette er festmat på høyde med fårikål om høsten og ribbe til jul, sier Brimi. For best mulig smak, ruter du svoren 1-dager før du skal servere den, og krydrer med salt og pepper. Vi gir deg de gode tipsene for tilberedning med best mulig resultat. Oppskriften på ribba er til 4-voksne personer.


Klikk her for oppskrift på Hellstrøms hjemmelagde medisterkaker og medisterpølser. Se tips for å få den beste ribba med sprø svor og hvor mye ribbe du bør beregne per person. Se video og bilder som viser trinn for trinn.


Linker til oppskrifter på tilbehør. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett (oppned) under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort).


Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Unn deg en ribbe av god kvalitet, gjerne en økologisk ribbe hvis du har muligheten til det.


Sjekk at det er godt med fett under svoren og at ribba er godt marmorert med fett mellom kjøttlagene. Det er lettere å få til sprø svor på ribber som har nok fett, så ikke kjøp den magreste ribba. Vi tek desverre ikkje imot fleire forhåndsbestillingar på ribbe eller anna julemat i år.


Men vi har med ribbe og mykje anna godt på julemarkeda, så du er velkommen til å besøkje oss på eit av desse!

Møt opp tidleg om du ynskjer ribbe , da den kan gå fort unna. Oversikt over kvar vi står til kvar tid finn du under her. Beregn ca 500g ribbe per person, og ta gjerne opp ribba 1-dager før du skal lage den, slik at den får tint langsomt i kjøleskap. Her får du oppskriften på juleribbe.


Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en kniv. Lag fine ruter parallet med ribbebena, slik at det blir letter å skjære opp pene biter etter stekingen. Gni inn ribba med salt og pepper 1-dager før. Her var det tilberedelse og steking av ribbe , koking av ertestuing, rødkål, surkål og brun saus. Og det var riskrem med knallgod rød bærsaus til!


Sendingen tenker jeg også er fin å se på i ettertid for deg som kanskje skal lage ribbe for første gang, eller som kjenner at det er kjekt å bli geleidet steg for steg. Jeg har laget ribbe allerede to ganger denne julen. I fjor så var det også jeg som sto for ribbestekingen på julaften. Hele ribben gjør jo jeg selv, så det er ikke mye du trenger å gjøre.


Mange synes ribbe er i feteste laget, men de har ikke prøvd å langtidssteke den. Husk at ribba bør krydres 1-dager i forveien for best resultat. Etter sju timer i ovnen er nemlig fettet borte, enten smeltet inn i kjøttet eller så ligger det i bunnen av pannen.


Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe. Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele.


De jeg vil frem til er de som kun spiser ribbe til jul. Kjære leser, jeg forstår at du blir satt ut av dette, jeg ble det selv når jeg fant ut at disse snålingene lever blant oss dag etter dag. Sannsynligvis har de sittet ved siden av deg på trikken, stått bak deg i kassa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg