fredag 18. mai 2018

Noe enkelt og godt å lage

Hvorfor ikke invitere gode venner eller rett og slett samle familien rundt kjøkkenbordet med noe godt å spise? Det trenger verken være tidkrevende eller komplisert, men kan bidra til å skape glede og pusterom i hverdagen. Her gir vi deg enkle oppskrifter på bakst som passer perfekt som kveldskos. Les mer om kveldsmat her.


Det kan være tidkrevende å lage dessert og.

Har du knapt med tid eller bare plutselig er fysen på noe godt , er det greit å. Denne er å enkel å lage og. Jeg er skikkelig godtesyk og må ha noe godt , som er enkelt å lage. Er så sugen på noe godt , helst noe som er litt kjapt. Men orker ikke grave frem bilen for å dra på butikken, så må eventuellt lage noe. Har sånne vanlige baketing og sånn, men ikke godteri, etc.


Noen som har noen gode tips?

Men det er fullt mulig å lage god og sunn middag på under minutter ved å gjøre de rette valgene. Noe av det kjappeste og enkleste man kan lage er omelett. Egg, vann, salt og pepper er alt man trenger, men omeletten kan fylles med alt mulig godt som ost, skinke og bacon.


Mange deilige lunsjretter kan nemlig lages kvelden før og oppbevares i en plastboks. Godt har plukket ut ti fabelaktige oppskrifter fra norske matbloggere som garantert vil gjøre kollegaene dine misunnelige! Kompott av frukt og bær er enkelt å lage , men smaker helt nydelig!


Blant våre desserter finner du alt fra enkle og snarlagde desserter til avanserte kreasjoner som kaller på stående applaus rundt bordet. Rask, enkelt og et sunnere middagsalternativ er noe vi setter pris på. Dette har gjort denne oppskriften av laks surrende i en herlig creme fraiche-saus til en av våre favoritter. Prøv den og du vil bli hektet.


Ved hjelp av noe så enkelt som forholdstall kan du lage din helt egne pastaoppskrift som både du og gjestene dine kommer til å elske. Hvis ordet forholdstall fremkaller post-traumatiske lidelser fra matematikkundervisningen på skolen, så kan jeg berolige deg med at det egentlig er et begrep som du forholder deg til hver eneste dag uten at du tenker noe videre over det. Wirkola er vanskelig – å lage bule etter Pjoltergeist likeså.


Hvis det ikke jobbes mer med detaljene, kan nyåpnede Hyde i Rosteds gate i Oslo lett bli som den kjipe Mr. Hyde, mens alle lurer på hvor den gode Dr. Jordbær, melon og banan er perfekte sammen og fremhever hverandres sødme.

Legg til litt grønt eple for friskhet, pistasj for knas og mynte for det lille ekstra. Topp med masse god Piano Vaniljesaus. Hjemmelaget fruktsalat er rask og enkel dessert å lage. NOE GODT TIL SØNDAGSKAFFEN? Det er noe spesielt med søndagsettermiddager og -kvelder.


Jeg husker det fra jeg var liten jente, vi var ofte på søndagskaffe hos mormor og morfar, eller farmor og farfar. Det var heldigvis ikke bare kaffe som kom på bordet, men også deilig hjemmebakst. Når barna kommer skrubbsultne hjem fra skolen er det bedre at de lager seg et lite måltid enn å småspise på usunn mat. Vi gir deg tips til hvordan du enkelt kan tilrettelegge for at barna kan lage seg noe sunt og godt når de kommer hjem fra skolen. Her er gode forslag til hva du kan servere til frokost.


Oppskrifter på saftige brød og rundstykker, smoothies og masse annet godt som gir deg en god start på dagen. Oppskrift på sprø sjokoladetopper er like enkelt å lage som det smaker godt. Med sjokolade, kokos, knuste cornflakes og litt revet limeskall for å sette syrligheten, har du en liten godbit enten til deg selv eller til noen du setter pris på.


Bruk glutenfrie corn flakes hvis du ønsker det. Et annet smakfullt og godt alternativ er en alt i ett-form med laks og grønnsaker. Den tar fort minutter å lage , men det er lite arbeid med å lage middagen. Mens formen står i ovnen, så rekker du å se over litt av leksene til den håpefulle. Tredje alternativ med fisk er fiskegrateng.


En koselig juleverkstedsaktivitet er å lage fuglemat i former som man kan henge opp ute. Det du trenger er en pakke Delfiafett, cirka syv-åtte dl fuglefrø og pepperkakeformer. Først smelter man Delfiafettet, deretter heller man fuglefrøene oppi og rører godt.


Legg formene på en stekeplate med bakepapir og hell blandingen oppi formene. Her er fem enkle kaker du kan lage fra bunnen av : Enkel kanelkake – en av de mest populære kakeoppskriftene på bloggen og det med god grunn. Den smaker godt OG er enkel å lage. Enkel jordbær- og rabarbrakake – en variasjon av kanelkaken over.


Rocky road ruter – kommer til å forsvinne raskt fra kakebordet! Clafoutis med sommerbær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg