fredag 11. mai 2018

Lykkelig gift og utro

Når man ikke er lykkelig med livet, har man en tendens til å falle inn i dårlige vaner. Dette er uvanene som kan gjøre vondt verre. Jeg har det tung om dagen. Har ikke fortalt det og tør heller ikke gjøre det.


Hos oss er utroskap helt uakseptabelt og jeg vet at jeg blir alene om han får vite noe.

Vi har vært sammen i år, er gift og har to barn sammen. For eksempel kan en mann være lykkelig gift og utro – det kan ikke en kvinne. Menn er mer opptatte av sex, og mer løsrevet fra en kjærlighetsrelasjon. Behovet for å vite hvorfor Hvordan man reagerer på å bli bedratt er derimot ganske likte hos mann og kvinne. Dette høres kanskje litt rart ut, men mange menn har innrømmet at de har vært utro , til tross for at de har vært lykkelig gift.


Kvinner som er utro , har ofte savn og lengsler i parforholdet og har følt seg ensom over tid. Akkurat det samme kan gjelde for menn, men i tillegg finner vi en gruppe menn som elsker kjæresten og som har det bra i forholdet, men som allikevel kan gå til sengs med en annen, forteller Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel.

Menn kan derimot ofte være utro og lykkelig gift. Menn trenger ikke være spesielt forelsket i den de er utro me kanskje bare der og da, men det er en mulighet som åpnet seg og som de. Hva er ”lykke” når to mennesker skal forsøke å holde sammen i ”gode og onde dager”? Forhold som bygger på en romantisk forestilling om at ”de levde lykkelig resten av sine dager”, er mest utsatt. Det idealiserte forholdet.


Et lykkelig parforhold bygger på en realistisk forventning om hvilke krav og forventninger livet består av. Kort tid etterpå gikk hun fra ektemannen sin, og hun er nå gift med mannen hun var utro med. Spesielt mangel på sex var en viktig faktor. Som Neuman forklarer: Lykkelig gifte kvinner har mer sex enn ulykkelig gifte kvinner. Kvinner som oppga at de var lykkelig gift hadde i gjennomsnitt sex ti ganger i måneden, noe som er dobbelt så mye som kvinner som oppga at de var ulykkelige i parforholdet.


Mannen min er fantastisk på alle måter: Kjekk, en god mann, en flink pappa, en jeg slapper av med og som gjør meg lykkelig. Han gir meg oppmerksomhet, og det er på ingen måte slik at jeg lever med udekkede behov i ekteskapet - slik man gjerne hører om. Ikke noe som framkaller skam hos meg i noe tilfelle. Du skal aldri ha noe mer personen å gjøre igjen (som regel).


En bolig er verdt det markedet vil gi. Menn som er notorisk utro kan jo som alle andre være forskjellige.

Noen personer er utro fordi de har lite impulskontroll, andre kan være planlagt og systematisk utro. Sigurd Vedal er selv lykkelig gift tobarnsfar. For meg er utro å kysse,kline, være intim med andre menn, alle typer seksuelle handlinger osv. Om jeg hadde en mann som jeg var veldig forelsket i, flørtet me delte private tanker og følelser med som jeg ikke delte med min mann og dette hadde pågått over tid ville jeg også betraktet det som utroskap. Sammen har vi to barn.


Like fullt skremmer det meg å tenke at jeg skal være sammen med én og samme person resten av livet. Er det noen som har vært utro som verken har dårlig samvittighet, ikke angrer i ettertid og lever sammen med sin partner som vanlig? Vel, saken er slik at jeg er lykkelig gift og har verdens beste ektemann.


Alt mellom oss er helt topp, vi krangler aldri og har bra sex. Har overhode ikke lyst på et forhold til han, det er kun sexen jeg vil ha. Tren på åpenhet og ærlighet om små, hverdagslige ting hver dag.


Snakk åpent om det og finn ut hvordan dere kan forebygge utroskap og samlivsbrudd. Vår lille greie ble mye mer enn vi begge så for oss. Vi var sammen i mange år og jeg angrer på at jeg ikke avsluttet forholdet med min ekskjæreste.


Utover kvelden ble det mer og mer alkohol. Nå har jeg virkelig driti meg ut. At det som skjedde skulle skje slo meg ikke før det skjedde. Jeg, som aldri har vært utro , har møtt en annen. For i ytterste konsekvens har vi ikke vært det enda.


Ca ett år etter at jeg og min nåværende kone traff hverandre, rotet hun med en annen mann. De klinte etter det hun forteller meg. Hun fortalte meg det dagen etter.


Dette var selvsagt veldig vondt men det gikk greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg