fredag 11. mai 2018

Føflekk som stikker ut

Trommestikker fra Danmusikk. Stort utvalg og alltid gode priser! Hadde selv en føflekk som stakk ut , og som gjorde vondt når plagg kom bort i den. Dro til legen for å få den fjernet, og fikk bekrefet at den var ufarlig, men at den hadde løsnet litt, og at det mest sannsynlig er derfor den var ubehagelig. Dersom du velger å fjerne den, bestiller du bare en vanlig legetime.


Men det finnes andre hudfenomener der ekstra hud stikker ut.

Dette kan da være klumper med hornhu med fettavleringer osv. Det finnes f eks noe som kalles talgvorter eller gammelmansvorter (men ikke kun eldre folk får dem). Kreft kan oppstå i en føflekk man har hatt lenge,. Føflekk på 4åring som stikker ut.


Normalt eller oppsøke lege for fjerning? En liten føflekk kan være like farlig som en stor, det er endringer i føflekker du har, eller som oppstår, du først og fremst bør være opptatt av, sier Støring. Har du føflekker som stikker opp av huden, råder hun deg også til å følge ekstra godt med.


Den er rund og ganske løs, det virker som om basen er ganske tynn.

Fordi den er i veien lurer vi på å få den fjernet. Fikk et tips om at den kan fjernes om vi knytter en sytråd stramt rundt s. Noen stikker ut , noen er vanlige og noen er liksom lit tørre. Jeg har en føflekk som kommer og går, har vært hos legen med den,men han sier den er ufarlig. Bør han sjekke seg?


Jeg har tre føflekker i ansiktet, to mindre synlige som ligger under huden, altså hudoverflaten er omtrent flat der føflekkene er, så er det en som stikker litt ut av huden og som er synlig. Kjenner jeg blir veldig usikker og engstelig når jeg leser om symptomer. Vi har vel alle føflekker som kan se litt rare ut. Det jeg lurer på er om en føflekk som ikke har forandret utseende på flere år likevel kan være farlig, med det mener jeg om det kan være kreft i en flekk uten at den forandrer seg videre eller vil den endre seg ? E står for endring, da enhver føflekk som endrer utseende bør undersøkes. Dersom føflekkreft oppstår som en ny føflekk , vil denne ofte vokse raskt frem og skille seg ut fra resten av føflekkene.


En føflekk på kinnet til en kvinne kan til og med være det man kaller en skjønnhetsflekk. Tidligere var det betraktet som den ultimate skjønnhet å ha en slik flekk på kinnet. Disse kan fjernes av den grunn.


De som ikke hadde det naturlig sminket på seg denne føflekken. En annen kirurgisk teknikk innebærer barbering føflekken stikker ut fra huden i ansiktet ditt. Med en skalpell dette barbering teknikken er mindre sannsynlig å forlate deg med arr, men føflekkene under huden kan vokse tilbake.

Til slutt kan du også slå til kirurgiske prosedyrer som involverer bruk av en laser. Du forteller at du har en flekk over en av blodårene, som stikker litt ut av huden, er som en føflekk , men samtidig gjør vondt når du trykker på den. Det er vanskelig å si hva det er uten å ha sett det. Dersom dette er noe du alltid har hatt, kan det være snakk om et fødselsmerke, men som regel gjør det ikke vondt om du trykker på disse.


Dermale nevi er en type føflekk i ansiktet som vokser utover. De ses som en kul av varierende tykkelse. De vokser seg gradvis større med tid. En dermal nevus trenger ingen behandling. Hvis de er plagsomme av kosmetiske årsaker, kan man fjerne delen som stikker ut av huden med en kirurgisk shave.


Er man i tvil fjerner man eller tar prøve av en føflekk som ser slik ut. Godartet, men kan fjernes og sendes til analyse for sikkerhets skyld. Men her er lista som bør få deg til legen.


Nesten alle kreftsymptomer kan også være et symptom på noe helt ufarlig. Av Anne Cathrine Syversen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg