torsdag 24. mai 2018

Vegetar salat

Mettende, smakfulle og næringsrike salater. Veganer, spiser bare gress og salat da? Men salat trenger ikke være et skjellsor langt i fra.


Her har du beviser på akkurat dette, salater som metter og smaker, og som passer både som tilbehør og som hovedrett. Vi har laget vår versjon med deilige hvitløksmarinerte poteter.

Med både egg, poteter og bønner blir salaten ganske mettende og den er definitivt en fullverdig lunsj, men kanskje også en lett sommermiddag! Kan jeg friste med kremet pastasalat eller en spicy nudelsalat? Salat er ikke bare salat ! Les deg gjennom oppskriftene og finn din favoritt!


Coctailsalat (veganvennlig) Dette er en type salat som man lett ser for seg som en del av et koldtbord fra 60-tallet, men det er jo inn å være retro så hvorfor ikke prøve denne til neste temafest? Tidsriktig vegetarsalat som passer fint til Halloween. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker.

Gresskar skjæres i biter som kokes i en lake bestående av 2g sukker,. Cous cous med Feta og Oliven! Hva med å lage en vegetarburger?


Bruk moste bønner og kikertmel som base, og bruk godt med krydder ut i fra hvilken smak du foretrekker. Server med grovt burgerbrø salat , tomat og tzatziki. Vegetarmat har blitt en klar trend og mulighetene for smakfulle vegetarmåltider er mange. Bruk bønner, linser, sopp og nøtter for å lage gode erstatninger for eksempel kjøttdeig, eller kjøp vegetarprodukter. Her har vi samlet våre oppskrifter til frokost, lunsj, våre middagstips og tilbehør.


Vi har oppskrift på super gode salater, passer like godt til lunsj som til middag. Her har vi brukt ferskosten sammen med litt honning, sitronsaft og frisk basilikum. Ny kjøttfri mandag! Denne gangen har eg laga en lunsjsalat med Halsans kok sine vegetarkjøttboller. Desse kjøttbollene smakte eg for eit par måneder siden under eit sammerbei men har kjøpt dei i ettertid og laga forskjellige retter med dei.


Veldig gode med både smak og konsistens, personlig liker eg desse bedre enn vanlige kjøttboller. Noen av dere etterspurte kjøttfri oppskrift ved forrige oppskrift-onsdag, så det tok jeg selvfølgelig til meg og gjorde noe med. Det er en stund siden jeg hadde en oppskrift uten kjøtt eller fisk, men i dag er det på tide og du skal få servert lun vegetarsalat med peanøtt chili curry-dressing.

Fra vår smøredisk med gode økologiske råvarer lager vi en digg veggissalat til deg. Utvalget kan variere noe. Selvfølgelig kan en salat utgjøre hele middagen. Her får du mange gode oppskrifter og tips om andre gode salatretter.


Det er ikke mange årene siden en salatbolle her i Norge var ensbetydende med hodesalat (kinakål!), agurk og tomat. Den tiden er heldigvis over, og nå lager vi salater med inspirasjon fra alle verdens kanter. Lækker vegetarmad er ikke kun for dig som er vegetar. Vil du skære lidt ned på kødforbruget, er vegetarretter ideelle, de dage hvor du har lyst til mad med en masse forskelligt grønt.


Strengt tatt er pasta den eneste ingrediensen som alltid må være i en pastasalat, men hvilken type pasta du bruker kan du velge selv. Det kan være fusilli (pastaskruer), penne (pastarør med skrå snitt), rigatoni (pastarør med rette snitt), farfalle (sommerfuglpasta), linguine (flat spagetti) eller helt vanlig makaroni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg