onsdag 23. mai 2018

Smerter midt i ryggen

Finn laveste nettpris her. Som regel vil feber oppstår samtidig. Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør lege kontaktes. Nyrestein kan føre til smerter i flankene ved siden av virvelsøyken og kan også kjennes som smerter i ryggen.


Vanlige symptomer er muskelsmerter i ryggen , og smerter ved belastning av ryggen , sier Sjøbrend.

Bekhterevs sykdom rammer ryggen og de store leddene i kroppen. Ofte er tilstanden mer preget av stivhet enn ryggsmerter. Spondylose er slitasjeforandringer i ryggen , som ofte gir lite plager. Andre årsaker til smerter midt bak er strukturelle problemer, slik som skoliose og kyfose. Svake magemusklene kan noen ganger føre til denne tilstanden.


Noen mennesker kan utvikle en spinal svulst eller kreft eller kreft i benmargen, noe som kan være årsaken bak smerten i ryggen halvdel. Nyrebekkenbetennelse ( smerter i siden som stråler ned mot lysken).

Pankreatitt (bukspyttkjertelbetennelse). Dette er sykdomstilstander som som regel forårsaker så sterke smerter at man ikke villedes til å tro at årsaken ligger i ryggen , selv om smerten i disse tilfellene kan stråle ut til ryggen. Betennelse i ryggen Når man snakker om en betennelse i ryggen er det viktig å skille mellom en infeksjon (bakteriell) og en betennelse (ikke bakteriell) i muskel, sener eller leddstrukturer.


En ikke-bakteriell betennelse som f. Hei Jeg er en jente på år. Klemmer jeg på stedet merker jeg lite. Virker som det er noe som brenner innvendig i ryggmargen. Men brenningen er der hele tiden. Det er ikke veldig vondt, men ve.


Dersom du opplever smerter som kjennes som et korsett strammes rundt brystet, og du har problemer med å puste, skal du være obs. Har du en historie med hjerteproblemer og hjerteinfarkt i familien, kan dette være en advarsel om at noe er på gang. Vær klar over at mange kvinner rammes av infarkt, og også yngre kvinner under år. Men konstante plager i øvre del av ryggen som varer alt fra flere timer til flere dager, kan være utmattende.


Ved akutte smerter legges en ispose på det mest smertefulle stedet i ca. Dette kan gjentas 5-ganger daglig med en times mellomrom de første 2-dager. Myofasciell smerte er en form for kroniske smerter som kan oppstå etter forstrekking eller skade på muskler eller sener.

Smerten kjennetegnes av en rekke triggerpunkter i musklene. Smertene kan føles midt i ryggsøylen eller ut mot en av sidene. De aller fleste vet at røyking ikke er bra for kroppen vår. Det som kanskje ikke er kjent for alle er at røyking faktisk øker risikoen for å utvikle smerter i ryggen. I tilegg til at røyking øker risikoen for å få smerter , ser det også ut til at de som røyker får ryggsmerter som er vanskeligere å behandle på en tilfredstillende måte.


I denne kategorien er det mange med pågående eller tidligere svangerskap som vil kjenne seg igjen. Det å ha vondt i ryggen når man ligger er nemlig ofte lenket til bekkenleddene. Smerter lavt i ryggen eller mellom skulderbladene.


Har du blindtarmen i behold kan det hende du har fått blindtarmbetennelse. Svært sterke magesmerter. Usedvanlig kraftige magesmerter kan også være tegn på gallestein eller svulst. Med andre ord: Kom deg til lege.


Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet, er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom. Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg