mandag 4. desember 2017

Svangerskapsdiabetes nhi

All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.


En del svangerskapshormoner øker blodsukkeret ytterligere. Denne tilstanden kalles svangerskapsdiabetes. Det kan betraktes som en mildere form for diabetes, som i de fleste tilfeller går over etter svangerskapet.


Kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes bør derfor måle HbA1c fire måneder etter fødselen og deretter årlig. Hva er svangerskapsdiabetes ? Når du er gravid har du behov for mer insulin. Diabetes finnes i ulike varianter som sammen og hver for seg danner et sammensatt sykdomsbilde.


Diabetes type diabetes type MODY, LA DA og svangerskapsdiabetes er i virkeligheten forskjellige sykdommer. Men felles har de at blodsukkeret svinger og må reguleres av den enkelte. Disse grenseverdiene er satt fordi høyere nivå medfører økt risiko for diabetiske senkomplikasjoner. Sukkerbelastningstest utføres nå nesten bare ved spørsmål om svangerskapsdiabetes.


Når diabetes er påvist, må en finne ut hvilken diabetestype som foreligger. Oftest vil det dreie seg om å skille mellom diabetes type og type 2. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi. Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes.


Som medlem får du medlemsbladet Diabetes, medlemsforsikring og rabatt hos Interoptik, Odontia, Actic treningssentre, Roede AS og mange flere. Det sosiale er viktig for livskvaliteten blant mennesker dømt til soning eller behandling Innsatte med ubehandlete psykiske lidelser har lavere livskvalitet enn innsatte uten psykiske lidelser og lavere livskvalitet enn personer dømt til psykiatrisk behandling, viser en ny oversikt. Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) er et medisinsk oppslagsverk for leger og annet helsepersonell. NEL oppdateres fortløpende og kvalitetssikres av nærmere 2fagpersoner fra primærhelsetjenesten, sykehusene og universitetene.


Anbefalingene fra retningslinjen for svangerskapsdiabetes er videreført - måling av HbA1c i første trimester og glukosebelastningstest i uke til hos risikogrupper. Alle gravide anbefales rutinemessig urindyrkning ved første konsultasjon, måling av serumferritin og testing av hepatitt B antistoffer. Nasjonal faglig retningslinje. Her finner du fakta og informasjon om diabetes type diabetes type LADA, MODY og generell informasjon om diabetes.


Svangerskapsomsorgen. Diabetesforbundets holdning er at alle trenger kunnskap om kosthol slik at du kan ta de rette valgene for deg og din diabetes. Les mer om de generelle kostanbefalingene fra Helsedirektoratet til deg med diabetes type og diabetes type her. Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Hva og hvor mye du spiser påvirker både blodsukkeret, vekten, blodtrykket og nivået av fettstoffer i blodet.


Derfor er kostholdet ditt, sammen med fysisk aktivitet, av stor betydning for helsen din og for å redusere risiko for diabetesrelaterte senskader slik som hjerte- og karsykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg