tirsdag 12. desember 2017

Aioli gravid

Det er jo egg i det og det er jo rått. Stekt choriz pølse går vel bra? Jeg har vært på café i dag og spist club sandwich med aioli på. I mitt land sier de at gravide ikke kan spise majones og aioli fordi det ineholder rått egg. Men jeg finner ikke noe om det i matportalen.


Hvordan virker det her i Norge?

Er det ok å spise det her? For at aioli skal bli aioli må følgende umulighet under skje: to væsker som ikke kan binde seg sammen må binde seg sammen. Det høres umulig ut, men med iherdig innsats fra deg vil underet skje.


Aioli när man är gravid ? Tänkte på att iom det är gjort på råa äggulor om jag inte har helt fel för mig så kanske det inte är så bra? Allioli (betydning all i oli eller hvitløk og olje) er en versjon av aioli som lages ved å slå sammen hvitløk, olje og salt i en morter til blandingen får en fluffy og myk konsistens. Et godt alternativ for de som ikke tåler egg.


Denne oppskriften på aioli er kjempegod. Spekemat (fårepølse, salami, fenalår, morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv.) kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma.

Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre det er varmebehandlet godt. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre! Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor.


Jeg skulle lage aioli til tapasbord nå i helgen, men det skar seg fullstendig (Rakk heldigvis innom butikken så neg fikk kjøpt ferdig!) Jeg har laget aioli mange ganger før, men det er noen år siden nå, så jeg fant ikke igjen oppskriften jeg pleide å bruke. Det foreligger en generell advarsel til gravide mot å spise måseegg, med bakgrunn i høye verdier av farlige kjemiske stoffer som dioksin og dioksinlignende PCB. Advarselen er gitt på bakgrunn av hva måser spiser og disse farene kan derfor ikke overføres til hønseegg. Se Barn, gravide , ammende og kvinner i fruktbar alder bør ikkje ete. Jeg spiser egentlig ikke majones til vanlig, men nå som gravid har jeg veldig lyst på knekkebrød med leverpostei og majones.


Men er det ikke rått egg i majones? Jeg har lest på matportalen, men blir ikke klok på det med majones. Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest.


Kjøp nå, test deg hjemme. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Det skal ikke så mye til for å gjøre en enkel rekemiddag enda bedre. Med en god aioli eller majones, godt brø sitron og friske urter kommer du langt.


Men med litt ekstra tid som man ofte har i ferien, synes jeg det er utrolig godt med hjemmelaget tilbehør som nystekt, hjemmelaget loff og aioli.

Gravide bør øke inntaket av både vitamin A, vitamin jern, vitamin C og kalsium noe i svangerskapet. Likevel trenger du ikke spise for to fullvoksne når du er gravid , det er faktisk forholdsvis lite ekstra energi du har behov for hver dag, sier Hennig Havdal. Hun anbefaler dessuten at gravide sørger for å ha et variert kosthold. MELD DEG PÅ NYHETSBREVET OG FÅ OPPSKRIFTENE I MAILBOKSEN.


Tenkte å lage en tråd der vi kan gi hverandre tips og inspirasjon til god og sunn mat! Merker at jeg sliter litt med å velge hva jeg skal spise for tiden, så inspirasjon hadde vært kjekt. Ahhh, den hellige treenigheten oliven, tapenade og aioli.


Folk som ikke liker oliven forstår jeg meg ikke på. Tipset må da være å starte med greske kalamataoliven, som har en så rund smak og et mykt indre, at du skal være temmelig sær i matveien for å ikke be om mer. De fleste Middelhavsland har den hyggelige tradisjonen med å sette frem noe du kan småspise på mens du venter på maten. Undvik detta när du är gravid.


Det kan vara bra att veta vad som kan hända med fostret och barnet om man missbrukar eller överdoserar något under graviditeten. Jeg er lidenskapelig opptatt av å formidle hvordan du kan kose deg til optimal livskvalitet gjennom små grep som gir stor effekt. På denne siden deler jeg mine tips og oppskrifter med deg! Ernæring, livsstil og hverdagslykke. Disse juledagene har gått så fort og jeg har hatt mest fokus innover.


Jeg føler meg så heldig som har så mange rundt meg, en nydelig datter som jeg forguder, kjæreste, familie og venner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg