mandag 25. desember 2017

Svinekjøtt sunt

Helsemyndighetene anbefaler nordmenn å begrense inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet rødt kjøtt til 5gram i uken. Selv om svinekjøtt får en hvit farge når det varmebehandles så er dette kjøttet kategorisert som rødt kjøtt på lik linje som kjøtt fra storfe, lam og geit. Svinekjøtt har en mild egensmak som gjør at de fleste liker det, og det kan kombineres med det meste av smaker og tilbehør.


Hva skal vi ha til middag? Et spørsmål mange spør seg selv uendelig mange ganger.

Svaret er enkelt – vil du ha noe raskt og sunt , er retter med magert svinekjøtt sannsynligvis det du er på jakt etter. Leste for to uker siden en artikkel om hvorfor svinekjøtt var usunt, basert på en forskningrapport fra USA. Tidligere var svinekjøtt klassifisert som hvitt kjøtt. Virkeligheten er at svinekjøtt er noe midt i mellom.


Dette skriver Animalia: … svinekjøtt inneholder en blanding av både lyse og røde muskelfibre. Matblogg, Godt, Sunt kosthold. Dette er det sunneste kjøttet du kan spise.

Sunn thaigryte med strimlet svinekjøtt har eksotiske smaker av kokos og karripasta. Fargerik og lettlaget familiemiddag. Likeledes rovdyr, som løver og tigere, bør heller ikke få svinekjøtt - de blir trege og tykke, får høyt blodtrykk, blør neseblo blir alvorlig syke og går til grunne. Alle former for svinekjøtt er skadelig, uansett hvordan det er forarbeidet.


Oppskrifter - middag med svinekjøtt Svin er både sunt , godt og enkelt å tilberede. Med renskåret svinekjøtt har du et sunt utgangspunkt for utallige middager. Under finner du et godt utvalg av oppskrifter på middagsretter med svinekjøtt som kun tar til minutter å lage. Lukter det friskt og normalt igjen da, kan det helt fint brukes.


I teorien kan kjøttet bli bedervet av sykdomsfremkallende bakterier som ikke lager sur lukt, men det er ytterst sjelden at kjøtt blir infisert med slike bakterier i norsk matproduksjon. Mørt, sunt kjøtt som er lett å tilberede? Om du har en svinefilet i huset, er veien til en nydelig middag kort.


Svinekjøtt er nemlig ikke bare mørt og godt, men det trenger også kort tid for å bli gjennomstekt. Det er svinefilet, det! Og masse avfallsstoffer.


De har ikke svetterkjertler og får ikke skilt ut driten slik som andre dyr. Der har vært flere uttalelser fra leger om at det ikke burde vært brukt som mat til mennesker i det hele tatt.

Jeg holder meg unna svinekjøtt , og føler meg sunnere nå enn for noen år siden da jeg spiste det. Godt og Sunt Velkommen hit. Svineknoker liker jeg og lakesalte, men du må gjerne. Nå mener myndighetene at svinekjøtt må likestilles med rødt kjøtt, det vi allerede spiser for mye av.


Og nei, det er ikke sunt i det hele tatt. Innlegg om svinekjøtt skrevet av hnitteberg. Så hvis du ønsker sunt og magert kjøtt er det enkleste å velge rent kjøtt uten synlig fett. Alle verdier gjelder for 1gram og rått kjøtt om ikke annet er nevnt Svinekjøtt Mesteparten av fettet sitter på utsiden, og er derfor lett å fjerne.


Renskåret svinekjøtt inneholder 2- fett, er gryteklart og klart til bruk. Quran 16:1Han har bare forbudt det selvdøde, blod og svinekjøtt , og slikt som er viet til en annen enn Gud. Men om noen drives av nø ikke av lyst, og ikke går for langt, så er Gud tilgivende, – nåderik.


Nå, kjære dere, håper jeg dere har fått noe å tenke på som holder dere borte fra svinekjøtt. Når man bor mitt i ett eldorado av matlaging så må man jo prøve alt: så under mandagens handlerunde var det (igjen) svinekjøtt på tilbud i tilegg til salt og pølsetarmer osv. Hvor sunt er steinalderkosthold? Er lavkarbodietter sunt ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg