torsdag 21. desember 2017

Brød til reker

Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt.

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Loff eller helt lyst landbrød. Uansett, det må være fint brød.


Fikk skikkelig lyst på reker jeg også - med setersmør, sitron og masse deilig majones. Disse rekene egner seg godt på rekesmørbrø i salater, og i supper og andre sjømatretter. De er lette å pille, og man har god tilgang på dem hele året.


Slik tiner du reker.

Får du ikke tak i ferske reker er det ingenting i veien for å bruke frosne reker til rekelaget. Da anbefaler vi å kjøpe inn disse dagen i forveien slik at de kan tine på aller best måte. Legg avispapir i en dyp langpanne og spre rekene utover.


La dette tine langsomt i kjøleskap over natten. Det kan ofte være vanskelig å få tak i ferske reker , og mange av oss må man ofte ty til den frosne varianten. Frosne reker er et fullgodt alternativ når ferske reker ikke er tilgjengelige.


Den beste måten å tine frosne reker på er å spre de utover en langpanne eller stekebrett, og la de tine langsomt i kjøleskapet over natten. En svensk delikatesse som gjør seg på koldtbordet eller til lunsj med mange mennesker. Her i denne smørbrødkaken ligger både lyst og mørkt brød lagvis med forskjellig sjømat og sauser og til slutt dekket med kremost.


Husk at smørbrødkaka må stå kaldt et par timer slik at den setter seg. Godt brød og bakevarer. Det er få ting som er så synonymt med sommeren som reker. Landet rundt inviteres det til rekefest, og det er det to gode grunner til. For det første smaker de rosa delikatessene helt nydelig, og for det andre er reker noe som det er enkelt å servere til mange.


Lag en deilig klassiker med reker i en deilig, kremete dressing med masse dill.

Smak til med skall og saft fra sitron. Sitronmelisse og dill kan også brukes. Tilbehør til reker 7: Rømme, pepperrot og blomkål.


Kjør litt blomkål i en kjøkkenmaskin ( til det ser ut som couscous eller gryn). Et par timer i bil er nemlig nok til å ødelegge kvaliteten i maten. Yngvars tips er også at du ikke setter mer på bordet enn du tror blir spist opp. Reker som har ligget i romtemperatur gjennom måltidet, tåler ikke å legges i kjøleskapet til dagen etter uten å tape seg i kvalitet. Det selges absolutt mest skalldyr om.


Kjør basilikum, valnøtter, revet parmesanost, olivenolje og saften fra sitron med stavmikser til du får en jevn masse. Bland sammen lettrømme og sweet chilisaus. Reker med karri og kokosmelk er uvanlig for oss, men smaker utsøkt med ris eller brød til. I bakeriene hos MENY finner du ferske brød og bakevarer hver dag.


Hvor sterk retten skal være, bestemmer du selv etter hvor mye karri du bruker. Velg gjerne store reker , da blir retten best. Nyt skalldyrluksusen! Dette er en glemt klassiker til reker. Server skåler med saus ved siden av.


Reker er blant annet en god kilde til vitamin B1 og inneholder også en god del av de fettløselige vitaminene A, E og D. I tillegg består reker av svært lite fett og 1gram reker tilsvarer kun kalorier - en skikkelig gladnyhet til rekeelskere med andre ord. Rens chilien for frø og finhakk chili og hvitløk. Bland alle ingrediensene sammen og la rekene marinere natten over i kjøleskap, eller minst et par timer. Grill rekene raskt på varm grill.


Er rekene kokt fra før av blir de seige om de ligger for lenge på grillen. Han kjevler, ruller og pensler, og er riktig så ivrig. Og det er ekstra stor stas å nyte egenproduserte boller og brød ! Disse bakestundene våre er gull verdt i en hektisk hverdag, og om de også bidrar til at han får lyst til å eksperimentere selv på kjøkkenet når han blir eldre, er jo det en ekstra bonus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg