onsdag 27. desember 2017

Barnehage etter influensa

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Vi arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen.


Når barnehagen ringer og sier at barnet er sykt Noen ganger får man som foreldre telefon fra barnehagen om at barnet er sykt og må hentes.

Noen opplever at barnehagen er litt vel kjapt ute med denne telefonen, mens andre opplever det motsatte. Om ansatte i barnehagen ser at barnet blir dårligere, er det viktig at de sier ifra til. Effektive tiltak i barnehagen.


Det mest effektive tiltaket for å unngå smitte av omgangssyke i barnehagen er et strengt regime for håndhygiene — hvor barna vasker hendene før og etter måltider og etter at de har vært ute. Hendene må såpes grundig og skylles rene i minst sekunder. Slik smitter influensa.


Et annet hissig virus om dagen er influensaviruset som vi finner i luftveiene. Barnehage rammet av svineinfluensa.

Det er blitt påvist svineinfluensa i en barnehage i Ås i Akershus. Vaske stellebordet etter hvert barn. Dråpe- og kontaktsmitte. Høy feber, hodepine, tørrhoste, snue, muskelverk og slapphet. Barnet ditt kan gå i barnehage eller på skolen dagen etter at du har begynt med ormekurbehandling mot barnemark.


Disse legemidlene er reseptfrie og kan kjøpes på apotek. Husk å gjenta kuren etter 2-uker, avhengig av hvilken ormekur du velger (les pakningsvedlegget). Hele familien må behandles samtidig selv om ikke alle har symptomer. I tillegg er det vanlig å være mer trøtt i noen uker. Influensa varer som oftest en ukes tid.


Hosten kan vedvare etter at den akutte sykdomsperioden er over. Hvis man etter å ha blitt feberfri får feber igjen, er det imidlertid grunn til å være på vakt. Det kan bety at man har fått en bakteriell infeksjon som komplikasjon til influensaen.


Barnet kan vende tilbake til barnehagen etter igangsatt behandling og døgn etter symptomfrihet. Kontroll­prøve er ikke nødvendig. Hvis det oppdages hodelus hos barn i barnehagen eller skolen, er det ikke nødvendig å sende.


Folkehelseinstituttet overvåker influensa i Norge. Barnas leker er jevnlig utsatt for virus og bakterier.

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Foreldre kommer ofte i et dilemma under slike influensa - og bronkiolittepidemier. Det hadde vært tryggest å holde barnet hjemme fra barnehagen da, men mange har jo en jobb som de må gå til, og da blir det å sende ungen i barnehagen.


Først når sykdommen viser seg, har foreldrene anledning til å være hjemme med dem. Barn med influensa bør holdes hjemme fra barnehage og skole minst et par dager etter de er feberfrie. Smittevern på barneavdelingen.


Innlagte barn med influensa bør dråpe- og kontaktsmitteisoleres på enerom helst med forrom. Helsepersonell bør bruke frakk, hansker og munnbind (kirurgisk). En influensa varer vanligvis 1-uker, sier Willoch. I barnehagen med influensa ? Dersom barnet har influensa eller almenntilstanden er dårlig, er det best å bli hjemme.


Du bør ikke sende smittsomme barn som er i dårlig form i barnehagen , sier Willoch. Hvis du er syk, bør du holde deg borte fra arbei skole og barnehage , både av hensyn til deg selv og for å unngå å smitte andre. Når barna er kvitt symptomene, kan de gå i barnehagen.


Man kan beskytte seg mot influensa ved å vaksinere seg. Særlig risikoutsatte grupper har økt risiko for komplikasjon og død etter influensa. Barn med brennkopper kan vende tilbake til barnehagen når hudlesjonene er under kontroll. Grunnlaget for skjønnet her må være at det ikke lenger er fare for at smitteførende sårsekret kan påføres andre barnehagebarn direkte eller indirekte gjennom kontaktpunkter.


Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig. Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt. Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og leker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg