torsdag 14. desember 2017

Hvor sover nyfødt baby

Check out For The Baby. Hvor mye sover babyen? Nyfødte sover gjerne opp mot 16–timer i døgnet helt i starten, sier Johansson. Du har kanskje hørt om sovebabyer, men husk at dette med søvn stadig forandrer seg for de små.


En baby som sover masse og godt de første ukene, fortsetter ikke nødvendigvis sånn hele spedbarnstiden. De første dagene er ofte roligst- men det finnes selvsagt unntak!

Det er helt normalt. Babyen sover allerede i magen til mor! En baby sover allerede før det blir født- i andre trimester av svangeskapet utvikles.


Fra 3- til 6-månedersalderen kan mange barn sove sammenhengende 5-timer om natten, noen med korte oppvåkninger innimellom. Barnet sover gjerne tre til fire ganger på dagen. Noen ganger kan det nyfødte barnet ha behov for å falle i søvn hos foreldrene, hvor det beroliges av å høre hjertelyden.


Når barn som er noen måneder gamle skal legges for å sove , må dere passe på å ikke stimulere barnet for mye før leggetid. De regulerer som regel sin egen søvn, og det er for tidlig å begynne å tenke på faste leggerutiner.

Men hvor meget skal en nyfødt egentlig sove , og kan en nyfødt sove for meget? Kan du se din baby i noget af ovenstående, er der god mening i at spørge dig selv, om din baby sover nok eller hjælpe din baby til at sove mere. Hvis din baby sover for lidt eller har svart ved det, så kan du læse om vores Søvn i Babysteps, der lærer babyer helt op til et år god søvn.


Lige når man tror, man har luret sin babys rytme, ændrer den sig. Som tommelfingerregel sover nyfødte timer i døgnet, men det kan svinge fra til timer. De aller fleste nyfødte sover mye! Mange babyer sover godt utendørs, men hold hele tiden øye med babyen, og kle den etter årstiden og været.


Sove i samme rom I perioder har kanskje babyen behov for å få sove ved siden av deg eller partneren din. Den klump, du får op på maven efter din fødsel, er sikkert ikke den silkebløde og yndige baby , du har forestillet dig. Forbered dig blandt andet på langt hove fosterfedt, hår på ryggen og hævede kønsorganer. En nyfødt er nemlig sjældent noget kønt syn. Spædbørn sover uregelmæssigt.


Ofte har de en lengre soveintervall, og dette vil ofte inntreffe om natten etter at de første ukene er over, sier Hanne Elseth, helsesøster ved Østre Toten kommune. Kjenner jeg blir litt småstressa, vesla sover HELE tiden ! Altså, hun våkner når hun vil ha mat, er ganske våken i ca 5-minutter, før hun slokner ved puppen igjen. Ellers våkner hun til på stellebordet, men sovner like raskt igjen så fort vi er ferdig å skifte.

Naphaug mener det er viktig å skille mellom nattsoving og dagsoving. For at babyen skal produsere nok av søvnhormonet melatonin, er det viktig at det er mørkt når babyen skal sove på kvelden. Ro er også et stikkord.


Når babyen sover på dagen, kan du også trekke for gardinene, men det gjør ikke noe om det ikke blir helt mørkt i rommet. Noen trenger nesten ingen hjelp fra foreldrene, mens andre trenger mer støtte og nærhet for å klare å sovne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg