torsdag 7. desember 2017

Falsk krupp førstehjelp

Falsk krupp førstehjelp

Kjøp ditt nye førstehjelpsutstyr i dag! Førstehjelpsutstyr for hjemmet, jobben, bilen og hytta. Hos barn med stadige anfall med falsk krupp : Diskuter med legen om dere bør utstyres med kortison som dere selv kan gi barnet ved eventuelle senere anfall. Barn under kg skal ha engangsdose med mg, barn over kg skal ha engangsdose med mg. Falsk krupp er en godartet tilstan men hosten kan være plagsom.


Ekte krupp er forårsaket av difteri og forekommer veldig sjelden i Norge, men den er ganske vanlig i mange utviklingsland. I Sverige brukes termen krupp for det som i Norge heter falsk krupp. Sykdommen er som regel ufarlig, men kan oppleves svært dramatisk og skremmende for både barn og foreldre.


Les mer hos Apotek 1. Den genetiske faktoren spiller trolig en rolle, ettersom falsk krupp er vanligere i noen familier enn andre. Noen barn får falsk krupp flere ganger i løpet av barndommen, avtakende med økende alder. LES OGSÅ: Halsbetennelse. Forskjell på falsk og ekte krupp.


Falsk krupp førstehjelp

Det finnes falsk krupp og ekte krupp. Gjøende hoste og pusteproblemer på innpust kan indikere falsk krupp ? Epiglottitt kan ha noen lignende symptomer. Det er en mye mer alvorlig sykdomstilstand. Kan man utelukke epiglottitt? Som førstehjelpere opptre rolig og tillitsfullt, ikke skrem barnet!


Kruppanfall kommer som regel sent på kvelden eller om natta. Symptomene er en hes, gjøende hoste som vanligvis øker på når barnet har lagt seg om kvelden. Som regel opphører tilstanden i 3-års alderen, men hos noen forsvinner den ikke før i 7-års alderen. Hva er falsk krupp , og hvordan behandles det?


Falsk krupp førstehjelp

Femte barnesykdom Rundt halvparten av barn som får sykdommen, får ingen symptomer på den. Allmenntilstanden avgjør når barnet kan gå i barnehage, uavhengig av utslett. Dette tilhører også fortiden til.


Mange forteller oss at dette ble man rådet til før i tiden. Noen forteller til og med at det hjalp, mens andre sier at de ble mye verre av det. I tillegg blir barna ofte verre etter å ha sovet en liten stund.


Selv om tåke eller fuktig luft og eksponering for kald luft ikke har vist seg å være effektive ved behandling av symptomene som er forbundet med kryp, er de fortsatt rutinemessig anbefalt av leger siden de generelt ikke er invasive og har blitt beskrevet anekdotisk som å hjelpe noen barn med moderate symptomer. Ofte hører vi ulike myter eller påstander om førstehjelp. Her har vi på vår humoristiske måte forsøkt å sette opp en liste til deg med våre kommentarer. Symtomer Barnet har gjøende tørrhoste, heshet og feber. Barnet har ofte relativt god allmenntilstan men kan utvikle store pustevansker.


Er du forberedt dersom en ulykke skulle skje på din arbeidsplass, på gaten eller i hjemmet? Hva gjør du hvis en person besvimer? Jeg holder førstehjelpskurs over hele landet, ta kontakt for nermere informasjon og bestilling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg