onsdag 6. desember 2017

Melisglasur med melk

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Metode én: med egg. Den vanligste oppskriften er denne: eggehvite, dl melis og 2-dråper sitronsaft. Slik gjør du: Skill eggehvitten fra plommen.

Du kan enten helle plommen fram og tilbake mellom de halve eggeskallene og la hvitten renne ned i en skål, eller sile ut plommen mellom hendene. Pisk eggehviten litt med en gaffel. Sitrondråper hever smaken. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Kaken blir ekstra fin hvis du topper den med melisglasur med sitronsmak.


Bruk gjerne ferdig presset sitronsaft på flaske til denne kaken - det er enkelt og praktisk. Du kan selvfølgelig også presse saften av friske sitroner. Husk da å sile vekk alle stenene.

Oppskriften passer til stor langpanne. Tilsett hvetemel som er blandet med bakepulver og melk. Ha blåbærene i kakerøren. Smør en brødform (cirka liter) og hell i røren. Stek i cirka minutter på nederste rille.


Bruk en tynn grillpinne eller lignende for å sjekke om kaken er ferdig. Muffins hører med når det er barnebursdag! Trykk ned en fordypning på midten og legg en god skje med vaniljekrem i hver fordypning (bruk gjerne en sprøytepose til denne jobben). Rør sammen melis og litt vann til en tykk melisglasur. Smør melisglasuren på bollene og dypp dem i kokos.


Jeg smaksatte melisglasuren med litt sitronsaft, som smakte nydelig med den søte glasuren og vaniljekremen. Jeg har her brukt oppskriften på Verdens beste boller, men du kan lage disse bollene med akkurat den gjærdeigen du liker best. Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.


Saftige og luftige donuts med glasur har lenge vært populært i USA, og nå har resten av verden fått øynene opp for det deilige bakverket. Donuts er like søte å se på som de smaker, og kan varieres i det uendelige med farget glasur og deilig strøssel. Når den ferdigstekte bollekaken har fått tid til å avkjøle seg, er det tid for å pynte den.

Det vanligste er å glasere med en enkel melisglasur , melis og vann rørt sammen og ringlet rikelig over kaken i et tilfeldig mønster. Melisglasur med det lille ekstra. Ha i melk og varm opp til blandinga er fingervarm.


Hell det hele over i en bolle. Sjekk etter at blandinga ikke er for varm – da dør gjæren. Rør ut sukker og gjær i blandinga og spe på med hvetemel til deigen er passe fast. Pynt gjerne med melisglasur. Blandingen skal være cirka 25.


Lise anbefaler å heve deigen et sted det er litt. I disse karamellene benytter jeg søt kondensert melk , som er en tykk, gulaktig og kremete melk som fås på hermetikkboks. Du kan ikke benytte Vikingmelk, som er usøtet og har en tynnere konsistens. Ha alle ingrediensene, med unntak av sitronskallet, i en tykkbunnet kjele og gi det et forsiktig oppkok under stadig omrøring. Vannbakkelskringle med melisglasur på toppen smaker best samme dag den er laget.


Den er lite egnet for frysing. Hva kan man lage av vannbakkelsmasse? Du kan lage vannbakkels i forskjellige former og størrelser og fylle med enten salte eller søte kremer.


Her har du en stor og KJEMPEDEILIG langpannekake! Banankaker pleier som regel å slå an hos både store og små. Bananene gjør kaken ekstra saftig og myk, og gul melisglasur med sjokolade på gir kaken et delikat utseende.


Så har du 4-store bananer som begynner å bli godt modne, er det denne kaken du bør bruke dem til! Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg