tirsdag 15. januar 2019

Opal plommer oppskrifter

Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Det får blårøde middels store plommer med god smak.


Plommene er modne sist i august og treet er riktbærende og bør tynnes om det kommer mye kart.

Bind ned greinene, det gir mer frukt. Og husk å sette 2-staur rundt det nyplantede frukttreet, slik at det får en god start. Mens eplet er frukthagens svar på den friske, naturlige jenta, er plommen den mørke i silkekjole i hjørnet. Victoriaplommen har hele aromastoffer.


Det merkes på kjøkkenet når dampen står av plommegrytene. Svært mange har de siste dagene lest NRK- oppskriften som kombinerer de to fruktene det er så mye av nå: bakte epler med plommer og svisker. Tirsdag hadde oppskriften over 20. Oppskrift på plommesyltetøy.


Plommene kan du gjerne dele i to eller fire for å korte ned koketiden litt.

Plommesteinene trenger du ikke fjerne ennå. Ha plommer og steiner i et lite norgesglass, eller noe annet med helt tett lokk. Splitt en vaniljestang, skrap ut frøene og ha både dem og selve stangen i glasset. Hell på spriten til det dekker.


Det må dekke fullstendig, ikke noe må stikke opp. Spe i så fall med kokt og nedkjølt vann. Sett glasset mørkt og ikke for varmt.


Vår kalkulator regner ut næringsinnholdet på oppskriftene våre. Det er en service til alle brukere som vil ha mer. Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren.


Plommer kan hermetiseres med eller uten skinn og steiner. Er skinnet tykt og seigt bør det trekkes av. Ta opp og trekk av skinnet. Plommer gir godt syltetøy, og har du glas så kan du ta vare på den gode smaken lenge.


Gunda Djupvik kokar plommene saman med stjerneanis for ekstra smak. Norske plommer er en ren nytelse. Spis dem som de er eller bak nydelige kaker og paier.


Her er oppskriften på små, raske plommepaier som du lager i ildfaste porsjonsformer.

Server formene varme og gjerne med litt pisket krem, vaniljesaus eller is til. Jeg er veldig glad i plommer og håper treet bærer rikt :) Her er en lenke til en side som omhandler ulike plommesorter, og det finnes langt flere enn jeg trodde gitt! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Plommen , med sine vakre variasjoner i blått, gult og rødt skall, er en fryd for både øye og gane. Smaken er søt, mil aromatisk og varierer fra sort.


Legg for eksempel en i matboksen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg