mandag 14. januar 2019

Sammalt hvetegrøt

Sammalt hvetegrøt

Hva spiser dere til frokost? Hos oss går det i pannekaker, musli, brødskiver eller grøt. Denne grøten kokt på sammalt hvetemel, er et veldig godt alternativ og en god avveksling til havregrøt. Mamma kokte ofte denne gode, grove grøten til oss da vi var små.


Sammalt hvetegrøt

Kokte med vann som du beskrev og hadde mme og olje i etterpå. Restene står i kjøleskapet uten olje og mme i, sånn at jeg kan blande i rett før jeg serverer. Ha melken i kjele og tilsett havregryn og sammalt hvetemel.


Kok opp under omrøring. Rør godt så grøten ikke klumper seg. La den trekke i 7-minutter. Enkelte dager er det så tett program at middagen utgår, og familien samles først til kveldsmat.


På sånne kvelder er grøt perfekt kveldsmat. Varmt, godt og stemningsskapende. Varier med ulike typer grøt og topping. Våre favoritter er havregrøt, havremelsgrøt, fløyelsgrøt eller sammalt hvetegrøt.


Hvetegrøt med eple, nøtter og kanel. Lag en fristende grøt med grovt hvetemel toppet med eplebiter, nøtter og kanel. Dette er såpass lettvint at det nesten ikke kan regnes som en oppskrift.


Den klassiske havregrøten blir fort litt tørr og kjedelig. Hun har likt hirsegrøt, sammalt hvetegrøt og havregrøt, så lenge jeg har. Ha over rørte bær eller et raspet eple.


Jeg spiser havregrøt hver morgen akkurat nå om dagen. Havregrøt er ikke noe jeg spiser. Grov hvetegrøt (Haleem) passer kjempe godt til frokost. Det er ikke vanskelig, men det tar litt tid å lage den. Derfor må den lages dagen før og varmes opp.


Sammalt hvetegrøt

Rør jevningen glatt og kok grøten til den er passe tykk og melsmaken er borte. Smak den til med salt. Server grøten med smørøye, sukker og kanel. Kald melk smaker godt til. Fløyelsgrøt g smør 2. Småfolk lanserer en egen rett i koppen-løsning for babyer.


Produkteneer to typer barnegrøt som bare skal tilsettes kokt vann. Grøten finnes i smaksvariantene havregrøt med banan og sammalt hvetegrøt med eple og gulrot. Norge er en turnasjon og grøtene er ment som en praktisk løsning forsmåbarnsforeldre og barn på tur i skog og mark, men er idèelt også forandre småbarns. Kjøl deretter ned til spisetemperatur og tilsett Neocate Spoon- blandingen. Det kan være godt å blande moset banan i grøten, eller annen frukt som barnet liker og tåler.


Sammalt hvetegrøt

Da jeg ble mamma for andre gang, var jeg derfor bestemt på at vår lille Maria skulle få så lite ferdigmat som overhode mulig. Kjøleskapsgrøt med chia, havregryn og sprø topping. Asparges, brekkbønner herm. Anbefalinger: Morsmelk er den beste næringen for spedbarnet. Morsmelk (og tilskudd av vit.


D fra ukers alder) gir barnet god og riktig næring frem til mnd alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg