onsdag 16. januar 2019

Blåskjell oppdrett

Dette skyldes at blåskjellene får servert maten den spiser med vannstrømmen. Blåskjelloppdrett er en form for akvakultur som innebærer å heve og høste disse bløtdyr i enten naturlige eller menneskeskapte miljøer. Saltvanns- og ferskvannsarter blåskjell er både oppdretts, men typisk for ulike formål.


Oppdrett av blåskjell ved et veiskille: Nå er det markedet som bestemmer! Norges største produsent av blåskjell. Oddrun Johnsen Den norske blåskjellnæringen har de siste årene møtt kraftig motgang.

Vårt blåskjell er i Europa utbredt fra Nord-Spania i sør til Kvitsjøen i nord. Arten er nylig også funnet på Svalbar og det er stilt spørsmål om dette er et resultat av endring i klima. Blåskjell er proteinrike delikatesser som fnnes langs hele norskekysten. De er enkle å tilberede og kan serveres på mange kreative måter – som forrett, hovedrett eller som en ingrediens i en annen sjømatrett. Den andre økte omsetningen, men overskuddet forduftet.


De befruktede eggene utvikler seg til larver som svømmer fritt i cirka en måned til de fester seg på overflater på stein, fjell, båter og fortøyninger. Blå hurtigspisere Lenge trodde man at blåskjell klappet igjen og sluttet å spise når det var lite mat. Har du en mening om denne saken?

Delta gjerne i debatten her i Fiskeribladet. Vi setter pris på sterke meninger, og i våre kommentarfelt skal det være høyt under taket. De skal begynne med blåskjell oppdrett der.


Er det mulig dette er ønsker på en gang? Blåskjellene renser vannet,mange småfisk finner ly der og steinbitten kansje vil beite der. Blåskjell som det neste oppdrettseventyret - hvilken forskning trengs?


Workshopen er gratis og åpen for alle interesserte. Presentasjoner og diskusjoner blir på norsk. I søknaden til kommunen søker Listerskjell AS, om å etablere blåskjelloppdrett. Trond Rafoss som har jobbet i flere akvakulturprosjekter tidligere, er også med på prosjektet. I alt har selskapet konsesjoner for blåskjelloppdrett på Vestlandet og i Vest-Agder.


Selskapet har en samlet gjeld på rundt millioner kroner, og styreleder Gunnar Birkeland sier at. Blåsen kommer i fargen rød med blått ribbeforsterket taufeste. Hver modell blir konstruert og formet for å kunne tilby en maksimum styrke i kombinasjon med størst mulig oppdrift. Blåskjell (Mytilus edulis) Blue musselSesong: Hele året, men ofte best om høst og vinter. Blåskjell finnes langs hele kysten og helst i fjordene der vi har noe brakkvann.


Skalldyroppdrett, oppdrett av sjølevende krepsdyr, muslinger og pigghuder. I norske farvann dreier det seg om arter som hummer, krabbe, blåskjell , kamskjell, østers og kråkebolle.

De produserer bortimot 8tonn konsumskjell hvert eneste år, men behovet for blåskjellyngel er fortsatt stort. Brisling regnes blant mange som en selvsagt del av jule- og påskefrokosten fordi den smaker så godt sammen med egg. Brisling skiller seg fra vanlig sild med sin skarpe kjøl under buken, noe som sannsynligvis er årsaken til at svenskene kaller den skarpsill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg