mandag 14. januar 2019

Indisk tikka masala

Jeg er så enig med deg, elsker indisk , men har ikke funnet noen oppskrifter jeg stoler nok på til å prøve. Men deg, deg stoler jeg på #128512; Så nå blir det tikka masala i heimen – gleder meg! Elsker forøvrig den indiske kyllingsuppa di, himmelsk! Ja takk til mer indisk mat på bloggen #128578; God helg!


En god og rask oppskrift på en kylling tikka masala. Dette er en rett med små smakseksplosjoner som sender tankene til India.

Noe av hemmeligheten bak indisk mat ligger i alle de spennende krydderblandingene. Du kan enten kjøpe ferdigblandet garam masala -krydder i butikken eller lage den selv med denne oppskriften. Kanskje er det enklere enn du tror?


Server retten med kokt basmatiris, naanbrø pappadums, mangochutney og raita for et skikkelig indisk festmåltid. Tips Ghee er det mest brukte matfettet i India og. Kylling tikka masala er egentlig en god blanding av indisk og engelsk kokkekunst, fra tiden da England var koloniherre. Smakene er definitivt indiske, og ordet tikka betyr biter på indisk.


Om masalaen – som er den kremete sausen – sies det at den ble tilsatt for å tilfredsstille engelskmennenes forkjærlighet for kremete sauser. LÆR MER: Alt du tren­ger å vite om indisk mat.

Tikka masala krydder. Innen indisk mat, tenker mange først på kyl­ling tikka masala , men tikka masala opp­skrifter kan bestå av så mye mer enn kjøtt. Fikk du lyst på indisk til middag?


Indisk gryte på en halvtime! Superenkel kylling tikka masala. Vår versjon tar heldigvis ikke kjempelang tid å lage. Med juks menes her at alle krydderne er målt opp og knust til en pesto med olje slik at det bare er å varme opp sammen med kylling, fisk, panir eller grønnsaker og tilsette fløte og rømme.


Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt.


Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten. En smagseksplosion af Garam Masala , chili, ingefær, nelliker, hvidløg og alverdens andre lækre sager. Her finner du mange gode oppskrifter og tips for en vellykket middag.


Tex Mex, Asia, BBQ og Krydder. Mange varianter av indisk tikka masala. En opp­rin­ne­lig tikka masala opp­skrift inne­holder kjøtt som er til­be­redt i en tandoor. Kjøt­tet ser­ve­res i en kryd­ret saus som ofte vil inne­holde både fløte og tomat. Historien bak retten varierer, men den Anjali Pathak ble fortalt går slik: En engelsk offiser kommer hjem etter endt tjeneste og besoslash;ker sin lokale indiske restaurant.


Ingredienslisten er noe lang, en del krydder skal til, men ikke mist motet.

For selv om tikka masala med sine erkeindiske krydderier og faste tilstedeværelse på menyen på indiske restauranter åpenbart skulle være en indisk klassiker, så er det noen som mener at retten har mer enn en fot i det engelske kjøkkenet. Ordet “ tikka ” betyr rett og slett “kjøttbit”, men brukes også som navn på yoghurtmarinaden som hører med i tikkarettene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg