tirsdag 29. januar 2019

Helstekt ørret uten folie

Klistermærker og skilte på foliekniven. Gratis forsendelse. Da får du en fin bøy på ørreten stående. Ha salt og pepper i buken, eventuelt litt dill. Legg fisken i langpannen og dekk med aluminiumsfolie.


Slik lager du helstekt ørret. Forvarm ovnen til 2grader. Kopiering av materiale fra Godt. Sett stekeovnen på 2grader. Legg et dobbelt lag med aluminiumsfolie på et stekebrett.


Legghalvparten av krydderurtene oppå folien. Stilkene kan bare være på. Delsitrongresset i to, knus det litt med knivegget og legg den ene halvpartenoppå urtene. Strøover salt og pepper. Server ørreten med agurksalat, grønnsaker og seterrømme.


Tips: Du kan fint bruke fryst ørret. Ovnsbakt ørret passer perfekt som søndagsmiddag, når du skal ha gjester, eller som innslag på koldtbordet eller julebordet. Helstekt ørret er en klassiker med lange norske tradisjoner og den smaker like godt varm som kald. Fremgangsmåte på ovnsbakt ørret med vårløk: 1. Legg ørretfileten (du kan også bruke laks) i en ildfast form og ha over olivenolje, salt, pepper, sitronskall og kuttet vårløk. Bakes i stekeovnen i cirka minutter.


Ved servering topper du den ovnsbakte ørreten med yoghurt og oregano. Ingenting kleber og jeg kan dra av skinnet uten vanskeligheter… En annen sak er det om du vil ha et sprøstekt skinn, men dét er veldig vanskelig å kontollere i folie … Lykke til med bloggen din! Hei jeg steker også ørreten i folie men steker den i panna først Ca min på hver side. Pakk fisken i tykk aluminiumsfolie, helt tett, skal fisken på grillen bruk dobbelt ark med folie. Legg i langpanne eller på varm grill med skjøten opp.


Ta ørreten ut av ovnen og avkjøl litt før skinnet fjernes ved hjelp av en liten spiss kniv. Dryss persille over og server i formen. Presset appelsinsaft kan byttes med ½ dl hvitvin.


Begynn ved hodet og trekk skinnet av. Eller vi kan brette folien til side, sette på grillelementet, legge noen smørklatter på ørreten og flytte langpannen opp til midten av ovnen, slik at fisken blir sprø og gyllen. Fest buken sammen med tannstikker (bruk tanstikker uten smak).


Server fisken varm eller kald med kokte poteter og agurksalat. Pepperrotkredl. Vask og rens ørreten. Tørk godt av fisken. Skrap gjerne av skjellene også. Smør folien godt med smør. Salte og pepre fisken både utenpå og inni.


Helgrillet ørret blir så mye bedre enn i folie. Man får virkelig med den gode grillsmaken også på gassgrill Etter en tur innom Trysil for noen helger siden fikk vi tak i noen helt fantastiske fjellørreter som vi bare måtte prøve på grillen. Stikk hull i folien og la kraften renne ut i langpannen. Legg foliepakken over på et fat og hold fisken varm. Hvordan bake en hel ørret i stekeovnen Klikk.


I denne videoen demonstrerer Marit Røttings Wetlie hvordan man baker ørret i ovnen. Laks i folie på grillen - nydelig. Denne sommerlige klassikeren er overraskende lett å få til. Fyll gjerne fisken med krydderurter og sitron, og server med enkelt tilbehør som kokte poteter og en frisk salat. Jeg har en fin ørretfilet i kjøleskapet som jeg skal ha til middag i dag.


Jeg tenkte at jeg skulle tilbrede den i ovnen, men vet ikke helt hvordan. Jeg vil ikke lage den i pose tror jeg, for jeg vil ha den stekt og ikke kokt på en måte. Skal jeg bruke en ildfast form da kanskje, men skal jeg putt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg