onsdag 30. januar 2019

Romantiske filmer fra 90 tallet

Rachel McAdams og Ryan Gosling i The Notebook. En av de beste romantiske filmene av - tallet , Julia Roberts og Richard Gere sammen med hverandre i et stort rom-com om en rik mann og en prostituert. Bevis at eventyr kan bli virkelighet.


Med fem døtre ser hun sitt snitt til å gifte bort en av dem til ham. Filmen er basert på Jane Austens roman, og få er vel bedre på romantikk.

Julia Stiles spiller college-studenten Paige som blir kjent med Edwar en utveklsingsstudent fra Danmark. Sider i kategorien Britiske romantiske komedier Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. For halvannet år siden bestemte vi oss for å finne ut av dette, og nå er listen vår klar. Her er de 1beste filmene fra - tallet , slik Montages ser det.


For en full introduksjon av vår metode og våre tanker om denne kåringen, les vår artikkel om arbeidet som ligger bak listen. Vi har -talls fokus på Radio Norge, og du kan være med å stemme fram dine favorittlåter her. Men - tallet ga oss ikke bare mye bra musikk, det ble og laget mange gode filmer.


Noen av disse er kanskje din favorittfilm?

Mange av oss er født slik at - tallet ble en viktig dannelsesperiode for vår filminteresse, så for de fleste i Montages er - tallet og filmene fra tiåret også noe personlig. Hva husker du fra - tallet ? Fucking Åmål, American Pie, Notting Hill og Matrix var de filmene som blir best husket fra - tallet. Meg Ryan og Tom Hanks kom ut.


Kunsten frir seg fra klassisismens rigide krav til dogmer og regler. Det gjelder alle kunstarter. Romantikken åpner for eksperimentering med de kunstneriske former, blander genrene og skaper nye, og verdsetter fortellinger om det fantastiske, inspirert av eventyr og myter. Kunsteventyret, eventyrspillet og lesedramet er romantiske genrer. Et stort flertall valgte romantiske komedier, tett fulgt av komedier generelt.


Jim Carrey i rollen som The Grinch har gjort filmen obligatorisk for mange i jula, og er den ulitmate feel good-historien om hvordan den slemme fyren til slutt lærer seg å bli glad i jula. Beste amerikanske romantiske filmer. Her finner du de beste amerikanske filmer innen kategorien romantikk. Du får også de beste filmene innefor hvert tiår opp igjennom Hollywood-historien. Du kan også gå tilbake til et valgt filmår innenfor kategorien romantikk.


Altså filmer som det også er ungdom som har en eller flere av hovedrollene. Neppe noen kvalitetsfilm, men allikevel en film rett i min sjanger. Hva er det forresten som var så utskjelt, men toneangivende på - tallet ?

Det var jo tiåret der cred var mantraet og retro hovedtrenden, så da kan det vel ikke ha vært verken utskjelt eller toneangivende. Uansett, beste låt på - tallet var muligens … Baby One More Time med gode gamle Britney. Wrestling- filmer fra - tallet kan være verdt flere tusen kroner - på VHS.


Felles for de romantiske dikterne var blant annet at de satte intuisjon, følelser og fantasi høyere enn kunnskap og fornuft, og de satte naturen høyere enn sivilisasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg