onsdag 30. januar 2019

Kalkunmiddag nyttårsaften

Alt du trenger å vite for en smakfull kalkunmiddag i kveld. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller. Nyttårsaften : Tips og triks for perfekt kalkun.


Kalkunmiddag nyttårsaften

For noen er kalkun den store julemiddagen, for andre hører den nyttårsaften til. I USA er den også selvskreven til Thanksgiving. Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den noe godt tilbehør.


Her kommer våre beste tips og oppskrifter. Alt til nyttårsaften Nyttårsmiddagen er festmiddagen over alle festmiddager. Her finner du tips til bordpynten og forrett, hovedrett og dessert til nyttårsmiddagen, i tillegg til ferdige nyttårsmenyer med tre retter og oppskrift på kalkun.


Engelsk julekake toppet med nøtter I England lager man ofte sin christmas pudding flere uker før jul. Dette er en lettere og enklere versjon av denne kaken, som sikker vil falle i smak her hjemme også. Mange har tradisjon for å spise kalkun på nyttårsaften. Kalkunkjøtt er både magert og godt, men mange er nok redde for å feilberegne steketiden slik at kjøttet blir tørt. En tommelfingerregel her er å steke kalkunen i minutter per kilo på ikke for høy varme.


Les denne oppskriften for fremgangsmåte på hvordan du steker perfekt. Vi starter denne menyen med crudo med laks og avokado. Vin til rå fisk, sashimi og sushi er et kapittel for seg selv, men riesling eller gewüztraminer kan passe bra. Mange sverger til den kontinentale tradisjonen med å servere fugl på julaften.


Kalkunmiddag nyttårsaften

Langt flere spiser kalkun på nyttårsaften og mange liker å lage det i påsken. Mange mener den fort blir tørr fordi den står for lenge i ovnen. Det unngår du med steketermometer! Den er ferdig på grader. Saftig, helstekt kalkun med supergodt tilbehør, pluss forretten og desserten som passer til.


Det er mye tilbehør som følger med en kalkunmiddag , og mange stresser med å rekke alt i tide. Mitt beste tips når man skal lage mat til mange, er å lage stuffing og annet tilbehør dagen før. Slik tilbreder du kalkunmiddagen til nyttårsaften. Helstekt kalkun med tranebærsaus, stuffing, sweet potatoes og fløtesaus Pluss oppskrift på Vår Staudes marshmallowsalat.


Menyen på nyttårsaften har alltid vært spennende og opp gjennom årene har vi prøvd forskjellige retter og variasjoner. For dei som ikkje vil styra med kalkun på nyttårsaftan i år: Fortvil ikkje! Dei alternative nyttårsmiddagane er mange og gode.


Her er fleire kokkar sine beste tips. Enkelt, ganske billig og veldig godt. Kalkunen i seg selv smaker ikke så veldig mye, men sausen som man lager av kraften, grønnsaker og waldorfsalat gjør hele retten perfekt ! Mange tror at kalkunen blir saftigere når du fyller den med stuffing, men dette er nok bare en myte.


Saftigst kjøtt får du ved å steke fuglen bare til den er akkurat gjennomstekt, og ikke noe mer enn det. Skal du servere fugl på nyttårsaften ? For de som ønsker et lettere alternativ som avslutning på måltidet har Tine Sundfør et annet forslag. I Tyskland er marinerte appelsinskiver en klassisk juledessert. Hjemmelaget karamellpudding er en populær dessert, særlig til jul og nyttårsaften.


Denne oppskriften passer til ca. Husk at puddingen trenger å stå kjølig minst et døgn før servering. Dette blir helt klart hovedrett nyttårsaften i år også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg