tirsdag 15. januar 2019

Gravid brun utflod 3 trimester

Jeg er nå gravid for første gang og er kommet til uke 8. Det som bekymrer meg er at når jeg var på toalettet i går kveld kom det dryppende dråper fra skjeden som var brun. Når jeg tørket meg etterpå var det også en lysebrun væske på papiret. Jeg har ikke hatt noen blødning med friskt blod.


Denne brunaktige væsken kommer også i dag. Brun utflod trimester. Søkeord: vaginalblødning, skjedeblødning, blødning fra skjeden, blødning Blødning under graviditeten kan ha mange ulike årsaker som kan arte seg på forskjellige måter. I de fleste tilfeller er blødninger tidlig i svangerskapet ufarlige, mens blødninger senere i svangerskapet alltid bør.


Begynte å blø endel for 2dager siden, å det avtok igår. Har nå skiftet bind ganske ofte idag pga brunlig utflod. Er det bare rester etter alt blodet tidligere, eller kan det være noe annet? Har endel murring og litt nedpress følelse ikveld. Dette skjedde også i første trimester , men trodde kanskje ikke det var så vanlig i 3. Hadde jeg hatt termin nå, så hadde jeg vel kanskje trodd at fødselen var nærstående.


Bør jeg undersøke dette, eller er dette helt vanlig? Tror ikke det er noe farlig så lenge du ikke har store smerter og blør MYE. Det kan være morkaken som ligger forran fødekanalen og lage disse små blødningene. Men det er også vanlig å blø rundt og litt etter IKM pga gammel mensblod. Dersom du i steden for menstruasjonsblødningen bare opplever litt brun utflod kan dette skyldes den såkalte implantasjonsblødningen som oppstår når et befruktet egg fester seg til livmorslimhinnen.


Som regel sjekkes blødninger med ultralyd for å finne årsaken. Er du mer enn uker gravid , og blør mer enn bare spotting (rosa på papiret eller en liten dråpe i trusa), skal du alltid ta kontakt med fødestedet. Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet, eller om fargen endres til brun , grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din.


Jeg begynte med brun utflod og bittelitt friskt blod på morningen. Holdt på en del dager. Jeg trodde jeg bare spotta siden jeg alltid gjør det før mensen kommer.


Men tok en test for sikkerthets skyld og den lyste positiv mot meg Jeg hadde slike blødninger ganske lenge, men det var ikke noe galt. Får man utflod når man er gravid ? Lurer på om jeg er gravid. Spotter brunt i trusen, er det festeblødning? Betyr det at jeg er gravid ? Hva burde jeg gjøre ? Blodfargen kan også ha noe å si.


Hvis du opplever litt brun utflod på toalettpapiret eller i truseinnlegget, og det er stort sett ufarlig, sier jordmor. Det er ingen fersk, ny blødning. I dag vil jeg være uker på vei (hvis jeg er gravid da), om uke skal jeg ha ny. I forrige svangerskap hadde jeg brun utflod nesten hver dag frem til uke.


Jeg er gravid igjen nå, uker bare, og er redd for at det skal ende i. Uke : Celledelingen er i gang i rekordfart. Først var jeg hos fastlegen som tok en GU, det så greit ut, men jeg blødde lett utenpå livmortappen. Illeluktende utflod snakker mange om. Gravide overreagerer?


De fleste, men ikke alle, opplever heldigvis at kvalmen forsvinner i andre trimester. Mye hvile samt kjeks,. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege.


I dag er jeg akkurat ferdig med uke og i går kveld kom det brun utflod. Ble naturlig nok litt bekymret, men snakket med en jordmor og en venninne som nettopp har født og ble litt beroliget. Det fortsatte i dag morges, men det har ikke kommet noe særlig mer si.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg