tirsdag 29. januar 2019

Utbrenthet faser

Utbrenthet faser

Fase Drevet av et ideal – trang til å vise seg. Mange har en sterk indre drivkraft for å bevise noe for seg selv og oppnå noe. Fasene kan deles på flere måter. Utbrenthet er en tilstand som gradvis sniker seg på. Det er kanskje ikke enkelt å merke det.


Utbrenthet faser

Men ved å være klar over hvilke tegn du skal se etter, kan du unngå at det går for langt. Sliten, trøtt og lei om dagen? Stress er en naturlig respons i kroppen, som du trenger for.


Har du noen av disse tegnene? I mange tilfeller er dette resultatet av en prosess som har pågått i flere år, og som vanligvis begynner med tretthet, spenningstilstander og muskelsmerter. Alt er ikke riktig for alle Vi er forskjellige. Du må selv gjøre din egen vurdering med hensyn til hva som er riktig for deg - gjerne i samråd med din lege, terapeut eller lignende.


Utbrenthet faser

Bli kvitt angst, stress og utbrenthet. Mange er lei av å leve med angst, stress og utbrenthet og ønsker seg en bedre og symptomfri tilværelse fylt med indre ro, energi, og selvtillit. Jeg har skrevet en lettlest selvhjelpsbok (på engelsk) som forklarer hvordan dette kan la seg gjøre. Det finnes flere faser av utbrenthet. Livet går i faser , og når det er barn i hus, kan det være krevende med alt som skjer av aktiviteter.


Får du ikke fulgt opp barna så godt som du ønsker, er det lurt å se på den totale belastningen i livet. Gå en runde med deg selv og vær ærlig om hva som betyr noe i livet. Hva er styrt av ytre krav?


Utbrenthet faser

Klassiske symptomer er følelsen av å aldri få hentet deg ordentlig inn, manglende glede, dårlig konsentrasjon, dårligere jobbprestasjoner, endret søvnmønster, og energi og inspirasjon som viker til fordel for tyngre tanker og nedstemthet eller andre diffuse kroppslige plager. Kollaps kan også skje i tidligere faser fordi en eller flere deler av kroppen ikke lenger klarer belastningen – enten fysisk eller psykisk. Men dette er ikke det samme som denne totalkollapsen. Symptomer: overbelastet til utbrent. På vei mot utbrenthet går vi igjennom fasene: Overlappende faser.


Vær oppmerksom på at fasene er overlappende, og at det derfor ikke er markant skille mellom dem. Hovedsymptomene i en fase kan derfor også forekomme i andre faser. Det handler om at man ikke har noe energi igjen, at man er helt utladet, sier han.


Du har ingen motivasjon. Videre forteller Dr. Ballard til Forbes at utbrentheten ofte gjør at man mister all motivasjon. Ofte på jobb, men det kan også dreie seg om privatlivet eller en kombinasjon av dem.


I verste fall kan utbrenthet ende med. Det blir vanskelig å sove, du gleder deg ikke lenger til noe og tilslutt faller du helt sammen. Globalt sett er utbrenthet et økende og problem, særlig i industrialiserte land.


En undersøkelse viste at millioner mennesker i Tyskland rapporterte utbrenthet , og nærmere av personalledere i Storbritannia rapporterte at utbrenthet var vanlig hos deres ansatte. I Norge er det estimert at nærmere av arbeidstakere lider av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg