fredag 25. januar 2019

Fløtegratinerte poteter uten fløte

Fløtegratinerte poteter går aldri av moten og passer kjempegodt til kjøttretter. Hvis du ikke ønsker å gratinere med ost kan du sløyfe dette. Trenger du inspirasjon? Bedt gjester til middag?


Prøv retter med svin. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.

Smør en ildfast form. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Slik lager du fløtegratinerte poteter raskt: Kok potetskiver møre i fløten. Tilsett hvitløk, salt og pepper.


Ha alt i en ildfast form og dryss over ost. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt.


Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes!

Alle elsker fløtegratinerte poteter. Kok opp melk og fløte i en romslig kasserolle. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med løk, fløte og hvitløk smaker nydelig og passer til både biff og fisk. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.


Nydelig potetrett som gjør hver middag til en fest. Dette er en veldig enkel oppskrift på fløtegratinerte poteter. For å få myke og gode potetskiver koker jeg først disse i litt fløte.


Deretter gratineres retten i ovn, for å få den gode overflaten. Har også i litt hvitløk – for smakens skyld. Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff.


Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter. Her har du oppskriften!


Hakk løk og purre og kok med potetskiver, fløte og melk til potetene er møre, ca. Sett ovnen på 2°C. Ha over i en ildfast form og dryss over ost.


Bland i potetskivene og la det hele småputre i cirka minutter.

Skal du servere stekt kjøtt til søndags- eller festmiddagen er det lite som slår skikkelig gode fløtegratinerte poteter som tilbehør. Legg det i en ildfast gryte. Hemmelighet for å få dem skikkelig gode ligger i mengdeforholdet mellom poteter og væske.


De kan fort bli for tørre, og de kan også fort bli for vassne. Ingen av delene er noe særlig. Som eg har nevnt tidligere er eg ikkje ferdig med å eksprimentere med søtpotet enda.


Denne gangen er det en ny vri på fløtegratinerte poteter , nemlig fløytegratinerte søtpoteter! Dette var fantastisk godt og falt i smak hos heile familien. Eit supert tilbehør som passer til det aller meste! Rør i retten etter ca. Hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget.


Strø de fløtegratinerte potetene med litt flere friske timianblader før servering. Og du vet sikkert at som med alt som kommer rett fra ovnen, så er også fløtegratinerte poteter kjempevarme. De kan derfor gjerne stå en minutters tid før de skal serveres. Oppskriften tar utgangspunkt i en oppskrift hentet fra siste utgave av bon appétit. Dillstuede poteter passer godt til røkt lammelår, spekemat og gravet kjøtt.


Siden den ikke inneholder fløte og ost, så oppleves ikke retten så kraftig som fløtegratinerte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg