onsdag 16. januar 2019

Hermetiserte plommer til dessert

Fyll glassene nesten fulle med plommer. Fyll på kokende sukkerlake til glasset er fylt, men laken må ikke renne over kanten. Tørk godt av kanten på glasset. Legg på lokk og skru det tett til.


Når frukten er varmet opp til høy nok temperatur og glasset er fylt så det ikke er luft igjen under lokket, vil innholdet holde seg godt.

Hermetiserte plommer. Se viner som passer til : Dessert i Vindatabasen. En herlig dessert av plommer som du har klar i kjøleskapet tilfelle uventede gjester kommer. Server vaniljeis eller vaniljekesam til sammen med mandler og f. Hvis du har mer plommer er det selvsagt bare til å lage mer, men du trenger da ikke doble veskemengden for hver 30. Det viktige er å beholde balansen mellom vann og sukker.


Om du ikkje tek av skalet kan du eventuelt stikke hol i skinnet på plommene med til dømes ein liten gaffel.

Lat frukta trekkje til ho er knapt møyr. Fyll henne straks på reine, tørre og varme glas. Slå kokande sukkerlake over til glaset er fullt. Sjokoladeekspert Sverre Sætre viser Lars Barmen hvordan han lager kaker og desserter med sjokolademousse. Del plommene og fjern steinen.


Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett sukkeret, legg i plommene med snittflaten ned når sukkeret så vidt har smeltet til gyllen karamell. Stek over middels høy varme, tilsett en skvett væske (vann, søt vin, brun rom etc.), vanilje og kanel.


Jeg gjenbruker rene syltetøyglass fra Nora, Røra, Lerum osv. Hvis du ikke får vekk etiketten kan du bruke ovnskrapen til å skrape den vekk. Begynn med å fylle glassene med færske plommer. Fyll de godt opp da de siger litt sammen etter hvert. Sett glassene i vannbad.


Bestill Dessert hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter.

Topp nachochips med is og dypp i sjokolade. Raskt, enkelt og digg! Lettvint dessert på glass – alltid klar til å brukes. Du trenger: kg plommer. Slik gjør du: Kok opp vann, sukker og evt.


Høstens herlige plommer smaker aller best som de er! Men når man vil bevare litt av herlighetene til den kalde vinteren og kanskje helt til neste høst så må man ty til metoder som hermetisering. Og så enkelt som dette kan det være!


Vi må innrømme at det smaker ganske så godt å åpne et glass med plommer til jul, med sin intense søte og fruktige smak. To normalstore Norgesglass har plass til plommer og all væske. Prøv denne smakfulle. Skru lokkene lett på slik at luft kan slippe ut når de varmes opp.


Ta så ut glassene og skru lokkene hardt til slik at væske ikke slipper ut om glassene settes opp ned. En super til å lage er plommepai med smuldredeig, se for eksempel denne oppskriften, erstatt stikkelsbær med plommer og tilsett ts kanel i smuldredeigen. En annen av tingene du kan lage er hermetiserte plommer , som kan serveres med pisket krem eller vaniljesaus – eller kanskje en skikkelig god vaniljeis? Hei Trine I september plukket jeg noen kilo plommer som jeg frøs direkte med sten og det hele.


Deilige, norske plommer i søt bakst og deilige kompotter er nok det de fleste forbinder plommer med! Plomme til dessert. Eller hva med plommekake med vanilje og sitron?


Begge kan også serveres med deilig iskrem for en ekstra god avslutning på et godt måltid. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg