tirsdag 8. januar 2019

Smelte sjokolade til pynt

Sjokolade og Søtsaker du kan gi bort i Gave eller unne Deg Selv. Nordens største utvalg! Smaken av sjokolade er kanskje verdens mest elskede. Her er ti interessante fakta du kanskje ikke visste om det brune gullet. Bruk den som pynt , eller lag en skål som vist på bildet øverst i saken, ved å lime sammen bitene med temperert sjokolade.


Vi er ute etter å få en sjokolade med en blank og skinnende overflate, som knekker riktig mellom tennene når vi biter i den, samtidig som den smelter i munnen.

Ved å temperere sjokoladen kan vi gi. Om du har sjokolade direkte i en kjele som du setter på plata blir det veldig fort for varmt. Derfor anbefales det alltid å smelte sjokolade i et vannbad. Da jeg begynte å lage mat og kom til ordet vannbad i oppskriftene hoppet jeg raskt og elegant til neste.


Jeg synes det hørtes komplisert ut. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Ha den på en bakepapirdekket fjøl eller lignende. Sett i kjøleskapet til sjokolade har stivnet.


Ta deretter ut fra kjøleskapet og la stå i romtemperatur til sjokoladen er akkurat myk nok til at du kan skrape spon av sjokoladen med en kniv.

Ta skålen med smeltet sjokolade ut av vannbadet og tilsett den siste tredjedelen av den finhakkede sjokoladen litt etter litt, mens du hele tiden rører. Skrap den sammen igjen og bre utover på nytt. Gjenta prossessen til sjokoladen er avkjølt og begynner å tykne. Du kan enkelt dekke til bitemerker ved å smelte litt sjokolade og lime på en ny bit, eller kamuflere manglende pynt med melis og toppe det med ekstra Non Stop eller en annen favorittsjokolade. Sjokoladen blir blankere, penere farge, og tåler mer uten å smelte om den er temperert, og ikke minst får den imponerende snap).


Pensle sjokoladen på på baksiden av bladene. Knekk sjokoladen i småbiter og ha den i en glass- eller metallbolle. Kok opp litt vann i en kasserolle og sett bollen oppi kasserollen.


Bunnen av bollen skal ikke nå ned til det varme vannet, og vannet skal ikke koke, men være helt opptil kokepunktet. La sjokoladen smelte. Jeg har selv opplevet at å smelte samme type sjokolade noen ganger gir perfekt resultat mens jeg andre ganger har sittet igjen med en grøtete masse det nesten er umulig å bruke til noe som helst.


Det tenkte jeg at jeg skal vise i dette innlegget og hvor dam man kan lage denne slags sjokolade pynt selv. Du drar av folien, jeg har en pinne i midten for at de ikke skal falle overalt. Plasser dem på tallerkene hultertibulter. Men, sjokoladesmelter allerede på 32.


Den kan bli og helt opp til grader, men blir den varmere klumper den seg ( sjokolade skiller seg på omtrent grader). Det betyr at du fortsatt må passe på. Nå som du kan smelte sjokolade kan kose deg med denne utrolig kule desserten av bare sjokolade og.

Appelsinskall (cest) ( til pynt ) SLIK GJØR DU. Pisk resten av fløten til den er stiv og luftig. Begynn med å smelte sjokoladen ved å bruke et vannbad i en liten gryte og sett den til siden på et lunt sted. Pisk deretter eggehvitene til topper dannes i en mellomstor bolle.


La det renne litt over kanten på toppen slik at du får en fin kant på kaken. Dryss gjerne kanten med små sjokoladekuler som stivner fast i sjokoladen. Bruk en skje og legg smeltet sjokolade langs kanten.


Det er jo egentlig veldig enkelt, man bare smelter sjokolade og heller det over litt bobleplast – jeg skal selvsagt forklare. Da har du kontroll på prosessen, og unngår at sjokoladen smelter for fort. Mørk sjokolade tåler å bli varmet opp til grader. Mens melkesjokolade og hvit sjokolade , som inneholder tørrmelk, begynner å klumpe seg rundt grader. Ha sjokolade oppdelt i biter i bollen.


Når vannet koker, vil dampen gjøre at metallbollen blir varm og sjokoladen smelter. Vent med å røre i sjokoladen til du ser at den begynner å bli bløt. Små nydelige sjokoladehjerter i lys melkesjokolade som er overtrukket med glasur.


Disse kan brukes som strøpynt på bord og som pynt på kaker og desserter. En boks inneholder ca 8stk str 1cm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg