fredag 7. september 2018

Bakt søtpotet matprat

Prøv en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Søtpotet er søt og mild i smaken. Med kjøttdeig, tomatsalat og fetaost på søtpotetene blir det en super og smakfull middag for hele familien.


Bakt søtpotet matprat

Dette er god vegetarmat til lørdagskosen! Her er et tips til god saus til kylling: Bland en pose bearnaisesaus med vann, crème fraîche, eple og chili. En perfekt bakt søtpotet i kombinasjon med vårløk, chili, bacon og rømme er så mye mer enn assosiasjoner til nattmat og mais i skjegget! Fylt søtpotet kan spises som et lite måltid i seg selv, eller du kan servere den med et godt stykke kjøtt til søndagsmiddag.


Poteten ble gjerne pakket inn i aluminiumsfolie, før den ble bakt og servert - litt tørr - med en plastikkgaffel stikkende ut av toppen. Lise Finckenhagen lager vegetarmat. Med både søtpoteter og kikerter i ovnen har du god tid til å lage dressing og gjøre klar det du vil ha til servering. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde.


Om du velger å bruke matprat. Servér en mettende fajita med en mild smak av søtpotet. Prøv med bolognese eller pulled pork og revet ost. Sistnevnte kan gjerne gratineres i ovn til osten har smeltet. Eller det kan gjøres så enkelt som en god klatt smør, en klype flaksalt og litt kvernet pepper.


Her har du en bakt og fylt variant. Denne salaten er glimrende som tilbehør til alle typer grillmat, eller som en vegetarsalat full av smak. Bakte søtpoteter kan du f. Slik lager du bakt søtpotet med bacon og mais. Oppskrift på bakt søtpotet.


Bakt søtpotet matprat

Bak i mikroen: Sett ovnen på 2grader grill. Prikk søtpotetene med en gaffel. Sitronsaft og hvitløk tilfører friskhet og karakter til de sødmefulle søtpotetene. Ovnsbakte søtpoteter smaker godt til alle typer kjøtt, og er helt perfekt til kalkun.


Lurer du på hvordan du skal tilberede søtpotet ? Se alle våre ulike oppskrifter med søtpotet her. Hvis du kvier deg litt for å sette igang, er det muligens fordi ovnsbaking tar litt tid. Skal du for eksempel lage bakt søtpotet i ovnen på vanlig vis, tar det fort én hel time før den er ferdig. Men med dette trikset, kan du lage bakt søtpotet på minutter. Vask og prikk søtpotetene med gaffel.


Legg potetene på et stekebrett og bak dem ved 2grader til de er helt møre. Skjær pølse eller bacon i små biter og sprøstek bitene i litt av smøret. Liker du søtpotet vil denne garantert falle i smak.


Får endel spørsmål fra kunder om søtpotet er mye sunnere enn vanlig potet. Kalorimessig er de forholdsvis like, men søtpotet er mer næringsrik da den inneholder mer vitaminer,nbsp;mineraler og kostfiber. De lager du lett i ovnen eller i en frityrgryte. Du kan bruke søtpotet på samme måte som vanlig potet, men nettopp på grunn av sødmen synes jeg ofte den har godt av et litt friskt innslag, som noen dråper sitronsaft eller litt rømme. Jon og jeg har aldri bakt søtpotet.


Bakt søtpotet matprat

Jeg har forløpig til gode å møte noen som ikke digger smaken av bakt søtpotet. Og med dette krydderet. Lag et par smekkfulle brett av dette og og server med en frisk yoghurtdip til gjester. Jeg lover det blir stor suksess.


MYE bedre (og sunnere) enn potetchips og ostepop! Lag på bålet, eller stek hjemme i ovnen til mange, med deilig fyll. En deilig rett som kan varieres etter smak og behag og som krever lite kjøkkenutstyr for å servere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg