onsdag 26. september 2018

Infeksjon etter utskrapning

Norsk robot fjerner MRSA og anna smitte fra rom og utstyr. Decon-X fjerner MRSA effektivt fra alle overflater og utstyr. Lett blødning og menstruasjonslignende smerter er vanlig etter en utskrapning.


Hvilke bivirkninger følger en utskrapning ? Man kan utvikle en infeksjon ,og en sjelden gang lager gynekologen ved et uhell hull på livmoren.

Hvis det skjer, må en for sikkerhets skyld bli på avdelingen til observasjon natten over. Noen få av disse må opereres for å stoppe blødninger. Er man sykemeldt etter en obstetrisk utskrapning ? I litteraturen angis postoperativ infeksjon (endometritt, salpingitt) etter utskrapning til – (3). I andre studier der man sammenlikner observasjon og utskrapning ved spontanabort, forekom infeksjon hos litt flere av pasientene som fikk utført utskrapning ( 4), mens det ikke var infeksjoner i noen av gruppene i vår eller i studien til Rygh og medarbeidere. For snart uker siden fødte jeg en gutt i uke 1 en uke etter ble jeg innlagt med rester i livmor, prøvde cytotec men det kom ikke ut og endte med utskrapning.


En uke etter det igjen (uker nå) ble jeg igjen innlagt med rester og de tok ut restene med ringtang fra livmor. Sluttet da å blø dagen etter innleggelse.

Etter runder med Cytotec måtte utskrapning til for å få ut fosteret da det ikke kom ut. Behandlingstrengende blødning kan også forekomme, vanligst etter medisinsk abort. Forhåndsregler etter abort: Kvinnen bør bruke bind og ikke tamponger ved blødningen som følger etter abortinngrepet.


Så lenge kvinnen har blødning, bør hun unngå karbad og samleie på grunn av risikoen for infeksjon. Blødning under eller etter inngrepet og infeksjoner kan forekomme. I sjeldne tilfeller kan urinleder, urinblære eller tarm bli skadet. Dette skjer spesielt hvis det foreligger sammenvoksninger. Av og til oppstår det nerveskader, (spesielt i hudnerver).


Blodpropp kan også oppstå selv om det blir gitt forebyggende medisin. Det er vanlig å få noe magesmerter etter dette inngrepet. Det vil da hjelpe med smertestillende medikamenter.


Det er også normalt å få mindre blødninger etter en utskrapning , sier hun. Kan få infeksjoner. Dersom du mistenker at du har hatt en tidlig abort, bør du uansett alltid oppsøke lege for å sjekke om det faktisk var tilfellet. Betennelsen oppstår først og fremst hvis det er skapt en sårflate i livmoren, slik som ved spiralinnsetning, utskrapning eller fødsel.


Hvordan får en endometritt?

Etter fødselen er det en sårflate i livmoren der morkaken har vært festet. Dette gir en dårligere beskyttelse mot infeksjon enn en hel hinne gir. Hos kvinner med blødningsforstyrrelser etter overgangsalderen, kan det være nødvendig å foreta en utskrapning for å undersøke livmoren for kreftsykdom. I litte-raturen angis postoperativ infeksjon (endo-metritt, salpingitt) etter utskrapning til 4– (3).


Om det oppstår infeksjon etter utskrapning , vil denne i de fleste tilfeller. Smerter ved avføring kan oppleves, hvis det er betennelse i underlivet. Har forferdelig vondt i magen, ryggen og underlivet nå. Livmoren blir tømt ved skraping eller vakuum, for å unngå infeksjon. Etter utskrapning er det normalt å ha en menstruasjonsliknende blødning eller mindre i noen dager, opptil 1-uker.


Noen har også svake menstruasjonssmerter. Er veldig redd for å få infeksjon fikk det forrige gang, men da haddde jeg ingen smerter i magen i det hele tatt heller ikke etter utskrapningen. Måtte gjennom to turer cytotec forrige gang og endte likevell med utskrapning. Forrige gang fikk jeg veldig vondt i bekkenet og strålinger ned i begge beina.


Infeksjon (symptomer: smerte, feber og eventuelt blødning) – Blødning som resulterer i ny utskrapning. Etter aborten Kvinner har ofte blødning 1-uker etter aborten. Det anbefales å avstå fra samleie i denne tiden. Etter en spontanabort blir de fleste raskt gravide igjen. Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve.


Det er alltid mistanke om kreft ved postmenopausale blødninger fra skjeden, selv om årsaken oftest er av godartet art. Ved postmenopausale blødninger gjøres en ultralydundersøkelse, samt en uthenting av vevsprøve fra livmorslimhinnen til histologisk undersøkelse. Prøven kan enten gjøres med en pipelle eller ved utskrapning.


Mens pipelleundersøkelsen kan gjøres uten bruk av narkose. Det kan også gjøres en liten utskrapning av celler, celleprøve, fra livmorhalsen. På denne måten får gynekologen celler fra et større område til mikroskopisk undersøkelse. Kolposkopien gjør ikke vondt, men når det tas vevs- og celleprøver, kan du kjenne litt smerte.


Du kan også blø en liten stund etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg