fredag 14. september 2018

Andregangsfødende før eller etter termin

Førstegangsfødende går oftere over termin Sjansen for at du fortsatt er gravid når terminen passerer er større om du venter ditt første barn. Men det er slett ikke riktig at alle førstegangsfødende føder etter termin. Jo flere ganger du har født før eller etter termin , jo større er sjansen for at det blir sånn neste gang. Når skal barnet fødes?


Noen fødeavdelinger kritiseres for å la mødrene gå gravide for lenge.

Forklaringen kan være at det brukes to ulike metoder for å beregne termin ved norske sykehus. Ca oppgir at de fødte mer enn to uker før termin mens det tilsvarende tallet etter termin var vesentlig lavere, d. Samtidig ser det ut til at halvparten av gravide føder i intervallet én uke før eller efter termin (dagen for termin medregnet). Hva er oddsen for det?


Jeg merket dog ingenting. Men det trodde de at riene ville gjøre, i og med at jeg var andregangsfødende. Vi fikk beskjed om å komme tilbake tirsdag 2.

Andregangsfødende - fødte du før eller etter termin ? Familie, samliv og seksualitet Graviditet, spedbarn og babytiden Har du det vanskelig, og trenger noen å snakke med? Ble gravid for andre gang etter mn og siden det var så tett var jeg redd for fortidlig fødsel- men jeg fikk beskjed om å belage meg på å gå over tiden denne gangen også. Dere andregangsfødende. Lillebror kom uker før termin ,ble satt igang med han og etter å ha gått med vannavgang i 3. Kroppen var ikke klar for fødsel i det hele.


Da startet fødselen av seg selv. Følte ikke noe, kjente ikke noe. Så kan ikke svare deg på om det kan være det nærmer seg. Det er ofte arv som bestemmer når man føder, så de fleste kan spørre sin mor om hvordan fødselen(e) hennes forløp, og få en pekepinn på hvordan deres egen blir. Min mor fødte også noen dager over termin , og hadde en rask og grei fødsel.


Da jeg er gravid for første gang er alt dette nytt og veldig spennende. Er nylig flyttet fra nord-Norge til Bergen og lurte på om det er noen flere her inne som også bor i bergens-område med termin runt mars? Det har jo passert et annet barn før gjennom fødselskanalen din.


Men når det er sagt så kan jeg ikke si det med sikkerhet, for det er jo unntak.

Termin pleier også å være ganske likt. Du har alle forutsetninger for at dette skal gå greit. Da jeg hadde gått dager over termin før jeg ble satt i gang. Går man langt over termin , kan oman også forsøke såkalt hinneløsning eller stripping. Det vil si at jordmor stikker en finger opp i livmorhalsen, og prøver å løsne hinnen som barnet ligger i, fra livmorhalsveggen.


En tredel av de som gjør dette, føder innen et døgn, ifølge Videnskab, mens for andre har stripping ingen effekt. Statistikk fødsel termin andregangsfødende Statistikbanken - data og ta. Den er gratis at bruge og data kan gemmes i mange filformater og vises som diagrammer eller landkort. Sådan kommer du igang.


Helsetilsynet mener at begynnende rier hos en mor som var andregangsfødende , alene burde være nok til å holde henne på sykehuset i løpet av kvelden og natten. I tillegg til dette var hun altså tilført et medikament med stormrier som kjent bivirkning. Det var nærliggende å tenke seg at pasienten ville gå i fødsel de nærmeste timene.


Dette syntes de var tidlig. Spør jordmor om fruktbarhet, graviditet, svangerskapsoppfølging, fødsel, barsel og amming. Hadde en minifødsel som gikk bra etter forholdene.


Kjente rier og smerter, men regner med at ved en normal fødsel, vil dette kjennes mye tydeligere? Det jeg lurer på er om jeg nå regnes som førstegangsfødende eller andregangsfødende ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg