tirsdag 11. september 2018

Alfabet oppgaver på nett

Noe som ikke fungerer? Send oss gjerne en tilbakemelding. Cappelens ABC er Cappelens norskverk for 1. Ordlister, bilder og lyd. Bli kjent med lyder, bokstaver og begreper.

Aktiviteter for barn til utskrift. Arbeidsoppgaver å skrive ut. Tallinjer og alfabetet. Klikk på bokstaven! Veldig enkel tekst. Enkle bilder med oppgaver. Koble bilde og utsagn. Mimmi snakker med Totto.

Oppgaver til teksten. Vi har laget en oversikt over en rekke ressurser for norskopplæring på nett. De kan brukes av alle som vil lære norsk eller av opplæringssteder som en del av eller i tillegg til sine norskkurs. For noen år siden var mine sønner med på en konkurranse om å finne bokstaver i naturen. Yngstemann gikk siste året i b. Det var utrolig populært.


De gikk rundt med fotoapparat og fant både tall og bokstaver på de utroligste steder. Norsk grammatitikk. Lær alfabetet - bokstavnavn og bokstavlyd. Svaret må tastes inn, og man får tilbakemelding på om man har svart riktig eller ikke.


Her kan man finne diverse mattenøtter. Er man så heldig at man har prosjektor i taket, er dette veldig engasjerende. Eneste ulempen er at det er mye reklame på denne siden. På dette nettstedet finner du oppgaver til hvert kapittel i bøkene. I tillegg vil det være oppgaver knyttet til gule sider.


Bli med inn i klasserommet til Lill og Leo og arbeid med bokstavsidene! Eller kanskje du vil spille ABC-spill eller gå til lesehjørnet?

Nynorskordboka og Bokmålsordboka er òg tilgjengelege i appen Ordbøkene. Med appen har du ordbøkene i lomma kvar du enn er, og du kan søkje i dei når du ikkje har tilgjenge til nettet. På sida Lingolía, derimot, er navna på verbtider omtrent de samme som de som brukes i Vidas og Vamos-bøkene, og takk og lov for det. Selve nettsida er ganske omfattende og har også mange oppgaver med vokabular-bygging, adjektiv og preposisjoner, men jeg har vært mest interessert i de sidene om angår verb. Lenkesamlingen nedenfor omfatter et utvalg allmennspråklige ordbøker som er gratis tilgjengelige på nettet.


En liste over termlister og termbaser. På denne websiden kan du øve med å lytte ordene og skrive dem ned – prøv denne! Skjekk hvor godt du kan alfabetet i denne testen.


Den siste tiden har vi gitt hele Moava. Som før finner du alt innhold under de forskjellige trinnene i menyen over her. Sidene er oppdatert til å fungere bedre på mobil og nettbrett.


Håper du liker det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg