tirsdag 25. september 2018

Langvarig blødning fra underlivet

Enhver blødning fra livmoren utenom den normale menstruasjonsperioden betegnes unormal blødning eller uregelmessig blødning. Dette gjelder også kvinner i postmenopausal alder og ved langvarig eller anemiserende blødning. CG i serum, gjentatt med noen dagers mellomrom.


Dersom hCG faller og blødningen avtar av seg selv, er tilsyn av gynekolog ikke nødvendig. En meget, meget sjelden årsak er at det foreligger en svulst på eggstokken som produserer østrogen som igjen stimulerer livmorslimhinnen som derfor blør.

Minipiller og andre progesteronholdige piller brukes vanligvis ikke ved store menstruasjonsblødninger, men kan brukes hvis du har en svært kraftig eller langvarig blødning. Pillene kan i likhet med hormonspiralen hindre blødninger. Legen kan skrive ut disse for ti dager av gangen.


Disse pillene kan også gjøre blødningene kraftigere. Det første symptomet vil være blødning fra underlivet. Den kan være som en menstruasjon, men ofte mye svakere - eventuelt bare som en brunsvart utflod.


Alle kvinner som opplever en plutselig og uanmeldt blødning etter overgangsalderen, bør med det samme henvende seg til legen.

Uregelmæssige blødninger - Patienthåndbogen på sundhed. Normal blødning fra skeden – dvs. I tillegg kan man ha uregelmessige blødninger dersom man ikke får eggløsning, forklarer Løkeland. Blødning fra skeden, som varer ved i ugevis betragtes også som unormalt.


LES OGSÅ: Disse p-pillene blir anbefalt. Første symptom er blødning fra underlivet. Blødningen opleves som uregelmæssig blødning eller pletblødning inden menopausen og som blødning eller pletblødning efter menopausen.


Les om Blødninger i underlivet. Finn klinikker, priser og les anmeldelser. Unormale blødninger er ikke uvanlige, men årsaken er i stor grad avhengig av alderen hos kvinnen. I de fleste tilfeller skyldes blødningen ufarlige tilstander som stress, muskelknuter eller bivirkninger fra medisiner som p-piller.


Blødning etter overgangsalderen er blødning fra livmoren via skjeden som oppstår ett år eller senere etter at du har passert overgangsalderen. Den uventede blødningen fra skjeden er som regel smertefri. Symptomene på ekstrauterint svangerskap er gjerne en langvarig , sparsom blødning fra skjeden sammen med smerter i underlivet.


En svangerskapstest vil være positiv. Undersøk brystene regelmessig.

Les pakningsvedlegget nøye før bruk. Ved truende spontanabort er det blødning og moderate smerter i underlivet. Kontakt lege eller apotek for mer informasjon. Legen vil se at livmorhalsen er lukket, og blødningen er vanligvis liten.


Livmoren er riktig størrelse i forhold til svangerskapslengden. Oversigten herunder viser forskellige årsager til blødning fra underlivet. Klik på navnet på en sygdom eller undersøgelse, så kommer du frem til en udførlig artikel om det pågældende emne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg