mandag 24. september 2018

Barns utvikling 23 år

Finn laveste nettpris her. Populært kalt trassalder. I alderen fra barn til ungdom vil barnet gjennomgå tre utvikingskriser.


Først ved 2-årsalderen, så ved 6-årsalderen og til sist puberteten ved års alder. De fleste begynner å gå med føttene vendt utover, mens mange, etter at balansen er blitt bedre, begynner å gå med tærne vendt innover.

Småbarn er også plattfot i den forstand at de har fettputer under fotsålene – de fleste til de er omtrent tre år gamle. Og dette er heller ingen konkurranse. Husk at det er stor variasjon og bredde i barnas normale utvikling. Noen vil være litt tidligere ute – andre litt seinere enn gjennomsnittet.


Så lenge de har en trygg havn innen rekkevidde, kaster de seg utpå et par famlende skritt og lander i armene til pappa eller får tak i en bordkant. Man vil se at barnet ofte likevel velger å krabbe, da. Følg babyens utvikling måned for måned fra fødselen til barnet fyller år.

Råd til foreldrene om hva dere kan forvente dere, og tips til oppdragelsen. Alderstypiske trekk 0–år. I lenkesamlingen ligger det i tillegg fagstoff som generelt sier noe om barns utvikling.


Det er hentet fra Vghelse- og oppvekstfag. Les om barnets utvikling , måned for måned! Menneskebarnet følger en bestemt utvikling fra fødsel og gjennom de første årene. Typisk forbinder mange 2-årsalderen med trass, men barn på år er sjeldent ferdig med denne fasen.


Trass kan komme og gå i perioder mellom 2-år. Det sies at et barn i trassutbrudd ikke trøstes. Utviklingen av forståelse for og bruk av avanserte ord og lengre og mer komplekse setninger er i stor grad avhengig av miljøet rundt barna og erfaringene de får. Først når barna er fem-seks år , begynner de å forstå ord i overført betydning.


Barnets utvikling 0-år. Ingen barn vil lære seg å gå før det har lært å stå. Men tidspunktet for når man behersker disse ferdighetene, varierer enormt.


I småbarnsalderen er barns sosiale utvikling avhengig av tydelige, omsorgsfulle og trygge voksne. På denne måten får de tillit til seg selv og det de mestrer, og blir godt rustet til å møte de forventningene som møter dem senere i livet.

Fra ½ til år lærer barn i snitt ti nye ord om dagen. Rundt 2-årsalderen kan mange barn løpe og hoppe, løfte ett bein av gangen en kort stund og gå opp trapper. Først med ett og ett ben, men etter hvert kunne gå ett trappetrinn per ben. Dette kan en 2-åring.


Noen kan hoppe ned fra en lav krakk. De kan også sparke og kaste en ball. Många barn vill gärna kramas och pussas och vara nära föräldrarna. Vissa barn vill nu vara mer ifred och leka på egen hand. Sömnen kan bli orolig och för några barn kan det innebära att de behöver sova med föräldrarna igen under en period.


De utvider den sosiale kretsen, får venner på samme alder og utvikler etter hvert kjønnsidentitet. Talespråket blir etter hvert viktigst. For barn over år gjelder stort sett de samme kostrådene som for voksne. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker.


Kunnskapen vi får fra studien skal brukes til å bedre barns oppvekst gjennom nye tiltak som fremmer utvikling av sosial kompetanse og forebygger atferdsvansker. Dersom det er avvik i milepælene, ta kontakt for å se om barn i utvikling kan gjøre noe for deg. Spedbarnsreflekser og holdningsreflekser er viktige verktøy for å sjekke milepæler i et menneskets utvikling. De er et vindu inn i nervesystemet for å se om utviklingen og modningen skjer som det skal. Etter hvert blir ytringene lenger og mer komplekse.


Det kan likevel ta noen år til før absolutt alt er på plass. Aktiviteten bør være med moderat eller høy intensitet. Minst tre ganger i uken bør det legges til rette for aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg