fredag 28. september 2018

Beste kalkun stuffing

OPPSKRIFT: Stuffing til kalkun OPPSKRIFT: Gammeldags maisbrødstuffing – Jeg syns faktisk det beste er å steike farsen i ei brødform. Den blir ofte ikke ferdig samtidig med kalkunen , men. Ulempen med å fylle kalkunen med stuffing er at det kan være litt vanskelig å forsyne seg.


For å gjøre det enklere for gjestene, anbefaler vi ofte å steke stuffingen i en form ved siden av, eventuelt mens kalkunen står og hviler etter steking, sier Løvbrette. Det er Verdens Beste Stuffing.

Rimelig lett å lage, masse karbs til for eksempel etter trening (søtpotet er gull etter trim, men få det i deg innen min!), og en fin rett å oppbevare over flere dager. Mitt tips: lag i helgen! Forord til oppskriften: Jeg vil ha kalkun på nyttårsaften, gjentok jeg til Jon. Farsefyll: Finhakk løk og paprika. Skjær opp lever i terninger.


Bland farsen med de oppskjærte ingrediensene. Fyll farsen i kalkunen før steking. Farsen er med på å drøye kalkunen.

Pakk den ekstra stuffingen i aluminiumsfolie og legg den i langpannen med kalkunen den siste timen av steketiden. Knyt hyssing rundt bena og stram til (hvis du bruker stuffing , lukkes åpningen med stekenål, eller sys igjen). Bruker du stuffing i kalkunen må du huske at den skal steke en time lenger. Oppskrift på klassisk og tradisjonell kalkun med stuffing til thanksgiving, jul og nyttår. Hemmeligheten bak en saftig kalkun , er steketid og hviletid.


En kalkun er ofte diger, og det er mye saft på stort volum som skal få satt seg før kjøttet er klart til å skjæres i. Helstekt kalkun er imponerende festmat, og spesielt populært på nyttårsaften. Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan lykkes med både helstekt kalkun og kalkunfilet, samt det gode tilbehøret som stuffing og waldorfsalat. Romjul og nyttår er tiden mange disker opp en skikkelig festmiddag med helstekt kalkun. Mange fyller ofte brødstuffing i kalkunen , men her serverer vi den deilige brødstuffingen med nøtter og tørket frukt ved siden av.


Derfor deler jeg gjerne min måte å lage verdens beste kalkun på: Så første ingrediens er alt så god tid. Med denne oppskriften får du en del mer stuffing enn du får stappet i kalkunen. Det vil si ca fra kl til 17.


Så tar man en stor kalkun. Best smak får du hvis du steker den med lav varme og lang tid slik at den får steke helt gjennom. Fyll kalkunen og lukk åpningen med tannpirkere og bomullstråd ved å stikke cirka tannpirkere gjennom skinnet på hver side av hulrommet på kalkunen.


Da behøver du kun å varme opp, sier Westerby.

Det beste tilbehøret til kalkun I stedet for stuffing har vi laget en form med milde sjalottløk og rosenkål overstrødd med brødsmuler. Retten kan gjøres klar før på dagen, og settes inn i ovnen når kalkunen er ferdig og skal hvile. Hell på vann og sett kalkunen inn i en forvarmet stekeovn på 1°C.


Pensle kalkunen med smeltet smør eller kraften som har dannet seg i formen flere ganger under steketiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg