fredag 14. september 2018

Dikt om sorg og glede

Trenger du et godt sitat? Er du på utkikk etter et dikt om sorg til kondolansekortet eller begravelsen? Døden kan være et vanskelig tema, og det er ikke lett å finne de rette ordene.


Dikt om sorg og glede

Her gir vi deg noen dikt som kan passe. Se også: Sitater om sorg – Vakre kondolanse-blomster – Kake til minnestund. Dikt om sorg – av 20. Si det med ord er et tilbud fra Mental Helse til alle som ønsker å sende oss en melding og få svar tilbake.


Du kan skrive om det som er viktig for deg. Det kan gå tyve år, seks eller syv, men inntil det skjer, la han få gode kår ! Han bringer smil og glede me og blir hans opphold kort, så lever minnene som sol og puster sorgen bort. Han kan ikke få bli for godt, på jord kan ingen bli, men han har litt å lære der før turen er. Av Mereles: Du tok mitt hjerte og dine sko.


Dette er dikt og tekster jeg har skrevet om fødsel, glede , sorg og død. I tillegg har jeg lagt inn en sonett om årets måneder. Så kommer et utvalg av gode norske dikt , fra noen personlige favoritter. Triste grå toner der bakken var lang røde og gule for lykkelig sang. Grønt for et håp og en drøm som ble sann Blått for en hemmelig sorg og et savn.


Rosa for sødmefylt ungt svermeri Lilla for kunstnerisk sterk energi. Her er et knippe norske diktsamlinger fra nyere tid. Jeg har valgt disse diktsamlingene fordi jeg synes de treffer rett i hjertet. Her er dikt som spiller på hele følelsesregisteret: glede , sorg , undring, angst og lykke.


Men eg fekk ideen til denne diktboka i februar i år, då eg sat heime og filosoferte over livet. Eg tenkte at no ville eg sende inn dikta mine for vurdering hos Lyrikkforlaget. Dermed var prosessen i gang. Jada, jeg vet at det er lørdag i dag og at fredagsdiktet burde vært på plass i går.


Men i går hadde jeg ikke et øyeblikks tid til å drive med diktposting, derfor denne forsinkelsen. Som plaster på såret kommer et alldeles vakkert dikt av Tor Jonsson. Og kanskje et bonusspor i løpet av uka. Og diktet om Sigrid har betydd mye for mange siden det.


Se fremover Selv om ting er vanskelig, så må du fortsette. Skjult sorg Et kort dikt om hvordan man noen ganger prøver å glemme følelsene sine. Smerte Om å bli forlatt.


Av Silje-Kristin Jensen, 29. Jonsson leverte manuskriptet til diktsamlinga rett før han tok livet av seg. Ho er mest kjend for stripeserien Nemi.


Dikt om sorg og glede

En liten side med kjente og kjære sitater,kloke or dikt ,forfattere,lykke,kjærlighet, sorg og. Ha gleden i ditt hjerte, la den. I dag vil jeg si noe om sorgen og gleden. De kommer til oss alle. Men i alle fall: De er fag i din livslange skole.


Sorgen og gleden er helt motsatte følelser. Sammen kommer de, og når den ene sitter alene ved ditt bor skal du huske at den andre sover i din seng. Som en vektskål vipper du mellom din sorg og din glede.


Dikt om sorg og glede

Når skattmesteren løfter deg for å veie sitt gull og sølv, vil din glede eller din sorg heve eller senke seg. Første og tredje vers rimer altså ikke på hverandre, og dette er med på nettopp å lage denne rytmen. Det finnes også flere virkemidler i diktet , nemlig kontraster. De forteller at det finnes både sorg og glede i denne verdenen.


Jeg bøyer mitt hode i sorg , ditt blikk og din stemme er borte, jeg savner ditt nærvær, ditt vesen, jeg skal ikke se deg igjen. Jeg løfter mitt hode i glede ved minner om deg og din tid. For mange er sorgen en smertefull og langsom prosess, som gradvis gjør mindre vondt.


Vårt mål med å beskrive ulike selvhjelpsmetoder her er å bidra til å dempe savn og smerte og gjøre hverdagen mer levelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg