onsdag 26. september 2018

Populære internasjonale navn

Vi velger mer og mer internasjonale navn ,. USA vi lar oss inspirere av. Kanskje finner du et navn til ditt barn fra den. I likhet med Norge er det to trender for de mest brukte navnene i Danmark: Det er noen typisk danske eller nordiske navn , og resten er typiske internasjonale navn som gjerne er populære i mange.


Nordiske og internasjonale navn også i Danmark.

Slike navn vil heller ikke være like attraktive for de mer internasjonale foreldrene. I praksis tror jeg neppe dette er noe problem. Folk holder som oftest navn og ord fra hverandre.


Lukas er det aller mest populære navnet i Opplan Hedmark, Telemark og Aust-Agder. Andre navn er mer populære i andre fylker, som Oliver i Rogaland og Hordaland. Tiril var mest populært i Oppland og Hanna i Aust-Agder.


Ada og Nora kom til topps i Trøndelag. Av alle populære navn , er det mange som forsvinner ut av listene etter hvert.

Her er det mulig å la seg inspirere til et internasjonalt navn. Dette er en liste over populære navn. Det er ganske mange av navnene på lista som også er internasjonale toppnavn.


Hvis man er på utkikk etter et navn har Ouren tidligere rådet våre lesere til å lete etter navn flere steder enn på topplisten. Mitt råd til foreldre er at det finnes veldig mange pene navn. Det er ingen tvil om at Sofia er et populært navn. Flere av verdens største kjendiser bærer navnet som nå dominerer verden over. Som Wattenberg trekker frem i undersøkelsen sin, er det et hot navn i flere land og du kjenner sikkert til damene du ser i kollasjen under.


Mange velkjente navn i toppen, men også mange sjeldne navn. Mange av navnetrendene er internasjonale for tiden, og vi velger gjerne navn som er populære nettopp i USA. Emma i fjor, som ligger tett etterfulgt av Nora på navnestatistikken. Jacob eller Jakob, med Lucas eller Lukas som nummer to på statistikken. Sofie ligger som nummer tre.


Det å bestemme babyens navn er en vanskelig avgjørelse, og navnetrendene endres hele tiden. I denne saken ser vi på hvilke navn som var populære i etterkrigstiden og frem til i dag. NAV Internasjonalt : Nedenfor finner du informasjon om NAV Internasjonalt , inkludert postadresse, besøksadresse, kart, telefonnummer, epostadresse og hjemmeside (hvor tilgjengelig).


Du kan også se NAV Internasjonalt på kartet eller snevre inn ditt søk om NAV Internasjonalt ved å klikke på et av de populære søkene i kolonnen til høyre.

Se listen over norske og nordiske navn du godt kan. Det er nok først og fremst er den svenske bruken av Saga som har smittet over på oss nordmenn. Men noen finner nok navnet bakover i slekten sin og kan oppkalle, sier Utne. Saga er også et navn som passer godt nå fordi det er kort og slutter på a. Når noen navn blir mer populære , må andre vike for å gi plass.


Navnene på vei ned. Kattenavn kommer og går, men noen består. Simba, Felix, Pus og Mons har lenge regjert topplista.


Vi ser at flere navn er internasjonale , og muligens godt inspirert av underholdningsverdenen. Finn ut hvor populært navnet på hunden din er. Her er noen navn som har blitt tatt i bruk i Norge de siste årene, og som flere og flere bruker, men som ikke er overforbrukt foreløpig.


Til inspirasjon for foreldre som vil være med der det skjer, og til alle andre som lurer på hva som er navn vi må venne oss til. Det er et fint internasjonalt navn , sier Mohamed Abdulahi Aadan, som er ute og leker med datteren sin. I den arabiske verden er navnet alltid like populært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg